Test en recepten
Een snelkookpan kookt met luchtdicht gesloten deksel, waardoor er geen verlies door verdamping is en alle smaak beter behouden blijft. Onder hoge druk kan de inhoud een temperatuur bereiken van 300 ℃ .
Mijn eerste snelkookpan was Fissler, simpel en goed. Na een publicatie over de kankerverwekkende kleurstof die voor het deksel was gebruikt, bleef die pan ongebruikt. Daarna volgde een aantal snelkookpannen die me leerden dat er verschil is tussen goede en slechte pannen. Al snel na de garantieperiode sloot de pan niet meer goed.
Mijn snelkookpan recepten houden rekening met de mindere verdamping en de aangepaste kooktijden. Elke goede 5 liter snelkookpan kan gebruikt worden, maar de instellingen hebben betrekking op de elektronische snelkookpan Digicook SCO 5005 die ik in 2007 kocht bij Aldi.
Recepten en instellingen voor de Multipot snelkookpan van Lidl worden toegevoegd. Gebruik je een gewone pan, hou dan rekening met meer verdamping en langere kooktijd.
- Verse aardappelpuree komt niet uit een pakje
- 4 liter tongensoep
- Boerenkoolstamppot
- Stamppot rauwe andijvie
- Erwtensoep
- Kippensoep
- Kippenbouillon
- Vleessoep
- Spek en bonen
- Spruitjes en aardappelen
- nieuwe recepten worden regelmatig toegevoegd
- Tests en recepten voor de nieuwe Silvercrest digitale snelkookpan:
- aardappelen en groenten koken
- Kipgehakt in goulash saus
- spruitjes en aardappelen
- Stoofschotel
- Zalm braden
11 gedachten over “Recepten: Snelkookpan”