Aardappeltjes en bloemkool met romige saus
Als je wat van de romige spaghettisaus over hebt, dan is het restant een lekker sausje op gestoomde bloemkool.
Vul de Kenwood Chef aardappelschiller met kleine aardappeltjes en water. Laat draaien op stand 3, tot de aardappeltjes schoon geschrapt zijn. Afspoelen en in het kleine stoommandje van de Monsieur Cuisine doen met 1 liter water in de kan.
Snij zoveel bloemkool van de stronk als je eet, wassen en in de grote stoommand van de Monsieur Cuisine op de kan plaatsen.
Instelling: Steamer, 23 minuten, START.
Terwijl de aardappelen en groente worden gestoomd wordt het vlees in de combimagnetron gegrild en de saus opgewarmd met de kCook:
instelling:
PROGRAMMA 2 = saus, fase 1
temperatuur 2 = 92°C,
roeren 1 = zonder interval,
5 minuten
START
Door verwarming wordt deze dikke saus dunner. Toets PAUZE en kijk of de consistentie van de saus je bevalt. Kies dan de volgende fase, automatisch gevolgd door warmhouden.
instelling:
PROGRAMMA 2 = saus, fase 2
temperatuur 1 = 65°C,
roeren 1 = zonder interval,
5 minuten
START
Inventaris:
Kenwood Chef met aardappelschiller
snijplank en keukenmes
Monsieur Cuisine met stoommand
Kenwood kCook CCC200WH
met kom en roervin
silicone ovenwantje
silicone roerspatel
sauslepel
In een zak aardappelen kom ik altijd grote en kleine aardappeltjes tegen, die lastig zijn te schillen met een mesje of dunschiller. Geschrapt met de Kenwood Chef met aardappelschiller en gestoomd zijn zelfs oudere aardappeltjes nog heel smakelijk.