aardappelen en groenten in de Tajin
vastkokende aardappelen of krieltjes
een stengel prei en 2 paprika´s
klontje boter
50 gram water
Snij en was de prei. Haal de paprika stelen en de pitten weg, snij de paprika`s in stukjes. Meng de groenten en doe die over in de tajin. Voeg een klontje boter en het water toe. Was of schrap de krieltjes. Was, schrap of schil grote aardappelen en snij in stukken. Leg de aardappelen in het midden van de schaal.
Zet het deksel op de tajin. Plaats de gesloten tajin zonder rooster op de bodemplaat van de combimagnetron.
Programmeer Sharp R10R50:
15 minuten
combi 1 = micro+hete lucht
druk 2x op temperatuur om tot 220° C te reduceren
druk 3x op micro om de kracht te reduceren
START
Na 15 minuten is alles gaar. Houdt de tajin gesloten tot ook het vlees klaar is om gegeten te worden, eet het warm op. De maat van aardappelen zijn bepalend voor de gaartijd. Pas de maat en de tijd aan naar je persoonlijke smaak.
Inventaris:
mes, snijplank, roerspatel, maatcupje
aardappel schrapper of schilmesje
aardewerken tajin
combimagnetron
Heb je geen aardappelschapper, dan kun je aardappelen natuurlijk ook schillen.