Avocado Carbonara met gerookte spekreepjes, stoomgroenten en spaghetti

Avocado Carbonara met gerookte spekreepjes, stoomgroenten en spaghetti

Ik wilde spaghetti, saus en gestoomde broccoli en courgette. De stoomfunctie van de kookrobot werkt erg goed. De groente is precies goed, beter dan gekookt of gestoomd in een pan. Maar de robot kan niet tegelijk stomen en saus koken. Toch moet alles tegelijk gaar en warm zijn. Met dit recept liep ik dus weer aan tegen de beperking van een apparaat met meer functies.

Als groente koos ik broccoli en courgette, in stukjes gesneden en gestoomd met de kookrobot.

Instelling Monsieur Cuisine Plus:
steamer
24 minuten
De robot brengt het water op temperatuur en begint dan de ingestelde stoomtijd af te tellen.

Spaghetti kookte ik tegelijk met de PastAmore

Instelling PastAmore:
10 minuten
De PastAmore brengt het water op temperatuur en begint dan de ingestelde kooktijd af te tellen.

De saus wordt mooier in de kookrobot, maar kan ook in een pan gemaakt. Hier het sausrecept voor wok en inductiekookplaat.

1/2 eetlepel olijfolie
250 gram gerookte spekreepjes
6 tenen knoflook
2 avocado’s
100 gram zachte roomkaas
1 glas melk
1 glas witte wijn
1 soeplepel spaghetti kookvocht
1 eetlepel aardappelzetmeel
10 gram water

Start de robot met de steamer functie als je met de saus voorbereiding gaat beginnen.
Start de pastakoker zodra je de kookplaat verwarming start. Inclusief de opwarmtijd voor stomen en koken, is dan alles tegelijkertijd klaar.

Sausrecept met wok en inductieplaat

Doe de olie en de spekreepjes in de wok met deksel.
Haal knoflook en avocado uit de schil en snij in kleine stukjes.
Verwarm spek in de olie 5 minuten op 120° C.
Voeg dan de knoflook toe en bak onder voortdurend omscheppen
tot de knoflook zacht wordt.
Verlaag de temperatuur tot 100° C.
Voeg de avocado stukjes toe,
roer de roomkaas, melk en wijn erdoor,
sluit het deksel en verlaag de temperatuur tot 80° C.
Als intussen de spaghetti gekookt is, schep een soeplepel kookvocht in de wok.
Goed mengen, omscheppen en roeren.
Roer de aardappelzetmeel los met koud water en voeg dat bij aan de saus.
Gemalen peper toevoegen en doorroeren.
Warmhouden op 60° C

Schep de spaghetti op de borden met gestoomde groenten en de saus.

inventaris
snijplank, mes, lepel
wok en siliconen spatel
inductiekookplaat
pastakoker PastAmore
Monsieur Cuisine (plus)
met kom en stoommand
inductiekookplaat

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: