Avocado Carbonara met gerookte spekreepjes, stoomgroenten en spaghetti

Avocado Carbonara met gerookte spekreepjes, stoomgroenten en spaghetti

Ik wilde spaghetti, saus en gestoomde broccoli en courgette. De stoomfunctie van de kookrobot werkt erg goed. De groente is precies goed, beter dan gekookt of gestoomd in een pan. Maar de robot kan niet tegelijk stomen en saus koken. Toch moet alles tegelijk gaar en warm zijn. Met dit recept liep ik dus weer aan tegen de beperking van een apparaat met meer functies.

Als groente koos ik broccoli en courgette, in stukjes gesneden en gestoomd met de kookrobot.

Instelling Monsieur Cuisine Plus:
steamer
24 minuten
De robot brengt het water op temperatuur en begint dan de ingestelde stoomtijd af te tellen.

Spaghetti kookte ik tegelijk met de PastAmore

Instelling PastAmore:
10 minuten
De PastAmore brengt het water op temperatuur en begint dan de ingestelde kooktijd af te tellen.

De saus wordt mooier in de kookrobot, maar kan ook in een pan gemaakt. Hier het sausrecept voor wok en inductiekookplaat.

1/2 eetlepel olijfolie
250 gram gerookte spekreepjes
6 tenen knoflook
2 avocado’s
100 gram zachte roomkaas
1 glas melk
1 glas witte wijn
1 soeplepel spaghetti kookvocht
1 eetlepel aardappelzetmeel
10 gram water

Start de robot met de steamer functie als je met de saus voorbereiding gaat beginnen.
Start de pastakoker zodra je de kookplaat verwarming start. Inclusief de opwarmtijd voor stomen en koken, is dan alles tegelijkertijd klaar.

Sausrecept met wok en inductieplaat

Doe de olie en de spekreepjes in de wok met deksel.
Haal knoflook en avocado uit de schil en snij in kleine stukjes.
Verwarm spek in de olie 5 minuten op 120° C.
Voeg dan de knoflook toe en bak onder voortdurend omscheppen
tot de knoflook zacht wordt.
Verlaag de temperatuur tot 100° C.
Voeg de avocado stukjes toe,
roer de roomkaas, melk en wijn erdoor,
sluit het deksel en verlaag de temperatuur tot 80° C.
Als intussen de spaghetti gekookt is, schep een soeplepel kookvocht in de wok.
Goed mengen, omscheppen en roeren.
Roer de aardappelzetmeel los met koud water en voeg dat bij aan de saus.
Gemalen peper toevoegen en doorroeren.
Warmhouden op 60° C

Schep de spaghetti op de borden met gestoomde groenten en de saus.

inventaris
snijplank, mes, lepel
wok en siliconen spatel
inductiekookplaat
pastakoker PastAmore
Monsieur Cuisine (plus)
met kom en stoommand
inductiekookplaat