Bechamelsaus met geitenkaas en knolselderij met Monsieur Cuisine

Bechamelsaus met geitenkaas en knolselderij met de Aldi en Lidl kookrobot

30 gram zachte geitenkaas
3 eetlepels witte bloem
300 gram melk
50 gram witte wijn
1 bouillonblokje
50 gram gekookte of gestoomde selderijknol
water

Plaats de kom met mes op de machine.
Doe 3 eetlepels witte bloem in de kom
Snij de geitenkaasje in plakjes
Doe de stukjes kaas er bij en sluit het deksel
Draai de machine op TURBO snelheid, koud, 1 minuut,
START
tot de kaas en meel goed gemengd zijn.
Voeg dan de gare knolselderij en het bouillonblokje toe.
Stel de robot in op TURBO snelheid, koud, 1 minuut,
START

Plaats het roerhulpstuk op het mes en sluit het deksel.
Stel de robot in op 100° C
10 minuten snelheid 3
START
Voeg al roerend de melk toe,
tot en gladde saus gevormd is,
dan de wijn erbij,
Stel de robot in op 100° C
10 minuten snelheid 3
START

Voeg water bij als de saus te dik is.
De saus moet tijdens het roeren even doorgekookt zijn.
Om de kookstoom te laten ontsnappen, kan het originele dekseltje van de vulopening niet geplaatst worden. Om hete spatten kokende saus tegen te houden, plaats ik een eigen dekseltje losjes op de opening.

De saus kan warm gehouden op 60° C
Giet de saus over de gestoomde groente.

inventaris
snijplank, mes
Monsieur Cuisine (plus)
met kom, mes en roerhulpstuk