Bietensalade

  • 1 grote gekookte biet
  • 1 komkommer
  • 5 zoetzure augurken
  • 5 gekookte aardappelen
  • 2 uien
  • 1 eetlepel knoflooksaus
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • sladressing zonder olie

Kook de aardappelen 1 dag tevoren.
Koop gekookte biet of kook de biet van te voren.
Harde plekken van de biet afsnijden.
Snij kop en kont van de augurken en de komkommer af.
Pel de uien.
Rasp of spiraliseer de biet, augurk, komkommer
Rasp de uien en gekookte aardappelen met een grove rasp.
Meng alles met de knoflooksaus en tomatenketchup,
plus zo veel sladressing als je lekker vindt.

Je kunt er hardgekookt ei aan toevoegen, of vis uit blik, of in blokjes gesneden ham. Alles in een grote slakom door elkaar scheppen.

Inventaris:
Mes en snijplank
spiralizer en/of
Keukenmachine met grove snijschijf
Slakom, slabestek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s