Bloemkool en sausje met champignons
De helft van de gestoomde bloemkool en de saus eet ik met aardappeltjes, de andere helft verwerk ik een volgende dag tot spaghetti saus.
1 bloemkool en/of broccolii
200 gram kleine aardappeltjes
kraanwater
150 gram gerookt mager spek in reepjes gesneden
400 gram champignons
100 gram witte wijn
200 gram zachte roomkaas
De kan van de Monsieur Cuisine vullen met 0,7 liter water,
inzetmandje met geschrapte aardappeltje in de kan plaatsen.
Bloemkool en/of broccoli wassen en in roosjes verdelen, in de stoommand leggen.
Gevulde stoommand op de kan zetten.
Alles tegelijkertijd gaar stomen.
Instelling: Steamer, 20 minuten, START.
Was ondertussen de champignons,
breek die in stukken en leg dat in het kCook pannetje.
Voeg de spekreepjes toe.
Plaats de kom op de Kenwood kCook met het roerhulpstuk,
Sluit het deksel.
instelling:
PROGRAMMA 1 = maaltijd, fase 1
temperatuur 3 = 100°C,
roeren 1 = interval,
10 minuten
START
PAUZETOETS
Open het deksel
voeg roomkaas en witte wijn toe, sluit het deksel.
instelling:
PROGRAMMA 1 = maaltijd, fase 2
temperatuur 1 = 60°C,
roeren 2 = zonder interval,
5 minuten
START
Als de bloemkool of broccoli gaar is, staat het sausje al klaar.
Het wordt nog 30 minuten warm gehouden.
Inventaris:
kraan, vergiet, snijplank en keukenmes
Kenwood Chef met aardappelschiller
Monsieur Cuisine met kan, stoommand en inzetmandje
Kenwood kCook CCC200WH
met kom en roervin
silicone ovenwantje
silicone roerspatel
kosten:
Gerookte spekreepjes €1,99 per 2x 150 gram Aldii
champignons
zachte roomkaas is van €0,55 naar €0,65 per 200 gram verhoogd door Aldi
witte wijn
Water
Electra
Vooruitlopend op de BTW verhoging in 2019 verhogen supermarkten nu al de voedselprijzen.