Zelfs als avondmaaltijd valt het bij mij dat zware Engelse ontbijt met witte bonen, spek, worstjes, tomatensaus en toast niet goed. Maar in dit recept gebruik ik wel witte bonen en tomaten, waar zelfs nog verse worst bij past.
- 5 grote rijpe tomaten.
- 1 eetlepel basilica azijn
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 100 gram zoute spekreepjes
- 1 pot 450 gram witte bonen in tomatensaus
- 2 eetlepels curryketchup
- 1 eetlepel Tai chili saus
- 100 gram water
- eventueel een gare aardappel en verse worst
Was de tomaten, snij het harde hartje weg. Verdeel de tomaat in grote stukken. Leg die in een ovenschaal, besprenkel met basilica azijn. Voeg curryketchup en chilisaus toe. Even doorroeren. Heb je nog een gare aardappel over van de vorige dag, snij die dan in stukjes, meng alles en laat de smaken intrekken.
Pel en snipper ui en knoflook.
Giet de pot witte bonen met tomatensaus uit in de ovenschaal. Voeg het water toe. Voorzichtig omscheppen.
Leg de verse worst er bovenop. Met 2 vorken gaatjes prikken, zodat de worst niet gaat scheuren.
Strooi uisnippers, knoflook en spekreepjes over de bonen.
Zet de gevulde ovenschaal op het lage rooster in de combi oven.
Programmeer :
15 minuten
combi2 = grill+magnetron.
micro 2 tikken kracht verminderen
START
Neem de schaal uit de oven en roer alles om. Draai de worst en prik met 2 vorken de kant van de worst in, die nu boven ligt. Plaats de schaal terug in de combi-oven.
Programmeer :
15 minuten
combi2 = grill+magnetron.
micro 2 tikken kracht verminderen
START