worst met zomergroenten in de Tajin
1 braadworst, groot of klein
1 rode puntpaprika per persoon
1 groene courgette per persoon
50 gram water, eetlepel curry ketchup, theelepeltje japanse sojasaus
Haal het steeltje en de pitten van de paprika af. Snij beide uiteinden van de courgette. Was de groenten en snij in dunne repen. Leg de worst in de tajinschaal en de groenten in het midden. Voeg de sausen en water toe, over de groenten heen. Zet de schaal op de bodem van de combimagnetron en sluit af met het tajin deksel. Sluit de magnetron.
Programmeer Sharp R10R50:
15 minuten
combi 1 = micro+hete lucht
druk 2x op temperatuur om tot 220° C te reduceren
druk 3x op micro om de kracht te reduceren
START
Neem de schaal uit de oven. Keer de worst. Roer groenten en saus door elkaar, in het midden van de schaal. Zet terug in de oven, zonder deksel.
Programmeer Sharp R10R50:
5 minuten
combi 2 = micro+grill
druk 3x op micro om de kracht te reduceren
START
Groenten en worst zijn dan gaar. Wil je de worst bruiner hebben, dan kan deze nog wat langer onder de grill, maar zonder de groenten, omdat die anders te gaar worden. Pas de tijd aan naar je persoonlijke smaak. De worst en groenten hebben samen met water en toegevoegde sausjes een dunne saus gevormd, die lekker is om een kommetje rijst in op te warmen.
Inventaris:
mes, snijplank, roerspatel, maatcupje of lepeltjes
aardewerken tajin
combimagnetron