Braadworst, jus en spekjes

 

braadworst, jus en spekjes

(voor bij de stamppot)

1 verse worst van 200 tot 500 gram
takje rozemarijn
20 gram sojasaus  Kikoman
20 gram Basilica azijn
20 gram rode wijn
20 gram tomatenketchup
1 eetlepel mosterd
water
75 gram gerookte spekreepjes

Pluk een takje verse rozemarijn en leg dit in het midden van een diepe ovenschaal.
Spoel de verse worst onder koud water, leg de worst opgerold in het midden. Prik het vel met een vork in, zodat de worst niet gaat scheuren. Giet sojasaus, wijn, azijn, en tomatenketchup over de worst. Giet zo veel water erbij, dat de worst half in het vocht ligt. Los de mosterd op in het vocht, en roer het door.

Leg de spekreepjes rondom de opgerolde worst.
Plaats de ovenschaal op het hoge rooster in de combi magnetron.

Programmeer:
8 minuten
Combi 2 = magnetron + grill
druk de microgolf toets 2x in om de kracht te reduceren,
START

START nu de snelkookpan voor de stamppot en de combimagnetron tegelijkertijd.

Neem na 10 minuten de schaal uit de oven. Roer de spekjes door de jus.
Keer de worst om en plaats de ovenschaal terug in de combi magnetron.
Programmeer:
8 minuten
Combi 2 = magnetron + grill
druk de microgolf toets 2x in om de kracht te reduceren,
START

Voor de stamppot gebruik ik de Kenwood Chef keukenmachine met kom en K-garde.

Schep de stamppot op de borden, de jus in een kuiltje van de stamp, strooi de gebakken spekjes over de stamp en leg er een stuk worst bij.