Ovenschotel met worstjes en groenten
1 grote courgette
5 rijpe tomaten of 1 blikje tomatenblokjes
4 of meer verse braadworstjes
2 eetlepels curryketchup
1 eetlepel zoete ketjap
1 eetlepel zoute Japanse ketjap
1 eetlepel balsamico azijn
1/2 pot witte bonen in tomatensaus
Snij kop en kont van de courgette af.
Snij met een dunschiller de courgette overlangs tot dunne vellen
Bedek de bodem van een ovenschaal met courgettevellen
Leeg daarop de halve pot witte bonen in tomatensaus
dan de tomaten (blik of vers) curryketchup, ketjap, balsamico, en de worstjes er bovenop. Prik de worstjes met 2 vorken in, keer de ingeprikte kant naar onder.
Zet de ovenschaal op het lage rooster in de combi-magnetron.
Programmeer de combi-magnetron:
25 minuten
Combi 1 = magnetron + hete lucht
toets de temperatuur knop 2x om de temperatuur te verlagen
toets de microgolf knop 3x in om de kracht te reduceren
START
Kook rijst terwijl de ovenschotel gaar wordt.
Inventaris:
ovenschaal
combimagnetron (Sharp)
2 scherp getande vorken
dunschiller, keukenmes, snijplank, pannenlikker