Chinese kool, prei en bal of saté

Groenten bij de rijst

Een simpele maaltijd met gekookte rijst uit de rijstkoker. Heel makkelijk en snel kook je er in een gewone magnetron verse groenten bij. Als makkelijke vleestoevoeging kun je er bijvoorbeeld een zakje satésstokjes bij leggen in de magnetron, of een gaar gehaktballetje in de kom met groenten warm maken.

Per persoon

1/2 dunne preistengel
een paar buitenbladen van een chinese kool
1 teentje knoflook
klontje boter of wat olie
1 pakje saté of 1 gaar gehaktballetje
currypoeder, ketjap,
eventueel wat water

Snij de groenten klein. Leg de gesneden groenten in een bak met water, was het  en meng door elkaar. Pak de groenten uit het water en leg dit in grote rijstkommen. Het vocht dat aan de groenten hangt is voldoende om het in te koken. Vul de rijstkommen tot aan de rand met de groenten. Snipper de knoflook en strooi dat over de groenten. Giet er een klein beetje olie overheen en meng alles alsof je een salade maakt. Er kan ook een klontje boter op de groenten gelegd. Bestrooi met kerriepoeder en besprenkel met ketjap.

Plaats de gevulde kom in de magnetron en dek deze af met een schotel of deksel of gebruik een magnetrondeksel.

Programmeer een simpele magnetron:
2 minuten
700 watt
START

OF programmeer 800 Watt Inventum MN207S:
Interval schakeling voor vis:  A-3
450
START

Neem de kom uit de oven. schep de groenten met 2 vorken door elkaar. Leg het gehaktballetje er in, plaats de kom met deksel weer terug in de combimagnetron. Leg eventueel het zakje satéstokjes er naast of op de schotel waarmee je de rijstkom hebt afgedekt, in de magnetron.

Programmeer de magnetron:
1 minuut 30 seconden, als je groenten niet te gaar wilt.
START

Neem de kom uit de oven, meng de groenten opnieuw door elkaar, leg er warme gekookte rijst er bij in de kom. Geef de eventuele satéstokjes er bij op een schotel,  of leg die op de kom.

Controleer of alles voldoende gaar is. Pas de kooktijd aan naar je persoonlijke smaak.

Inventaris:
mes, snijplank
grote kom of bak om de groenten te wassen
grote rijstkom, met deksel of schotel om af te dekken
simpele magnetron Inventum MN207S
rijstkoker, maatschepje en maatbeker

Variatie:

In plaats van vlees kun je gare peulvruchten toevoegen, bijvoorbeeld zwarte bonen uit blik.

Als er wat overblijft kun je dat later nog verwerken in een omelet of soep.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: