Tajin ovenschotel met ei, groenten en saus
1 grote courgette
1 blikje tomatenblokjes
1 blikje kidney bonen
2 eetlepels curryketchup
1 eetlepel zoete ketjap
1 eetlepel zoute Japanse ketjap
1 eetlepel balsamico azijn
1 ei
Snij kop en kont van de courgette af.
Snij met een dunschiller de courgette overlangs tot dunne vellen
Bedek de bodem van de tajin ovenschaal met courgettevellen
Leeg daarop de blikjes tomaat en bonen.
Meng hier de curryketchup, ketjap, balsamico, eventueel water, door.
Zet de schaal in de combi-magnetron zonder rooster en plaats het tajin deksel.
Programmeer de combi-magnetron:
25 minuten
Combi 1 = magnetron + hete lucht
toets de temperatuur knop 2x om de temperatuur te verlagen
toets de microgolf knop 3x in om de kracht te reduceren
START
Kook rijst terwijl de ovenschotel gaar wordt.
Neem de schaal uit de oven, breek een ei boven het midden van de schaal, zet de schaal terug in de combi-magnetron zonder rooster en plaats het tajin deksel.
Programmeer de combi-magnetron:
5 minuten
Combi 1 = magnetron + hete lucht
toets de temperatuur knop 2x om de temperatuur te verlagen
toets de microgolf knop 3x in om de kracht te reduceren
START
Inventaris:
tajin ovenschaal
combimagnetron (Sharp)
dunschiller, keukenmes, snijplank, pannenlikker