Stoofpot massala Nickerie

Multikoker test en recepten

Curryschotel met varkensvlees en  massala Nickerie

1 kilo varkensvlees in stukken
1 eetlepel sojasaus
1 kilo uien
½ bol knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 spitskool
1 theelepel zout
2 eetlepels massala Nickerie
2 eetlepels zoete ketjap
eventueel water

Bestrooi het vlees met wat zout en Massala Nickerie.
Pel, was en snij de uien en de spitskool.
Pel en snipper de knoflook.
Bedek de bodem van de pan met olijfolie.

Olijfolie in de pan verhitten,
temperatuur op stand 5 = sauter,
Vlees rondom aanbraden.
Temperatuur verlagen tot stand 2 = slowcook.
Gesneden ui en knoflook in de pan, alles doorroeren,
Extra Massala Nickerie toevoegen.
Met deksel op de pan sudderen tot de uien zacht zijn.
Vlees stukken regelmatig keren.
Dan de kleingesneden spitskool toevoegen.
Alles doorroeren, daarna ketjap toevoegen. Nu kun je rijst opzetten.
Op stand 2 = slowcook met deksel op de pan sudderen, tot het vlees zacht is en de groenten gaar.
Alles mengen, vlees en groentensaus warm eten met rijst.

inventaris
mes en snijplank
houten lepel
Lidl Multicooker en rijstkoker
(SILVERCREST® Multikoker SMUK1500 A1 of SMKE 1500 A1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s