Eend met rozemarijn

Multikoker test en recepten

Eend met rozemarijn in de multicooker

1 tamme eend (schoon en zonder organen)
1 kilo uien
4 tenen knoflook
2 bouillonblokjes
zout en peper
1 eetlepel ketjap
3 glazen witte wijn
verse rozemarijn (veel)
1 eetlepel balsamico azijn
5 aardappelen, water.

Knofloof en ui schoonmaken, in stukken snijden.
Verse kruiden plukken en afspoelen.
Kruiden en knoflook in de eend proppen.
Eend inwrijven met zout en peper.

Olijfolie in de pan verhitten,
temperatuur op stand 5, sauteren.
Eend rondom aanbraden,
temperatuur verlagen naar stand 2
grof gesneden ui toevoegen,
Ketjap en 1 glas wijn er bij gieten.
Stel de schakelklok in op 6 uren en de temperatuur tussen 1 en 2.
Schil of was de aardappelen, leg die in de snelkookpan,
voeg 200 gram water toe, kies programma groente.
Eend met rest van wijn en azijn 6 uur laten pruttelen (slowcooken).

Zet de snelkookpan uit als de aardappelen gaar zijn.
Laat de aardappelen afkoelen in de pan.
Na 6 uur is de eend zo gaar dat die van het bot valt.
Snij de gare aardappelen in blokjes en roer door de saus.
Samen opwarmen en opdienen met rode kool of spruitjes.

inventaris
schaar, mes en snijplank,
Snelkookpan.
Lidl Multicooker
(SILVERCREST® Multikoker SMUK1500)

Eén gedachte over “Eend met rozemarijn”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s