Eenvoudig maal voor 4 grote kinderen

Makkelijk en lekker

500 gram champignons
500 gram verse spinazie
500 gram verse kriel aardappeltjes
500 gram tartaar
vleeskruiden met zout, naar smaak
125 gram roomboter

voor toe:
2 kilo verse aardbeien
400 ml slagroom
suiker of zoetstof
1 lachgas patroon

Los suiker of zoetstof op in de slagroom,
giet het in de slagroom sifon,
sluit en voeg een lachgaspatroon toe.
Was de aardbeien, neem de kroontjes weg, laat uitlekken.

Was en schrap de krieltjes.
Was de champignons, breek ze in stukken.
Was de spinazie, laat uitlekken.
Kook de krieltjes in een pan met ruim water.
Smelt een deel van de boter in een wok,
roerbak hierin uisnippers en champignons,
voeg tartaar toe, meng alles door elkaar,
zet de temperatuur laag.
Giet de krieltjes af en voeg toe aan het mengsel in de wok.
Kook spinazie in een hoge kookpan.

Direct opeten.
Dan de aardbeien in een grote schaal doen,
of verdelen in porties.
Schud de slagroomsifon, dan de slagroom op de aardbeien spuiten.

 

Tijd:
Voorbereiding 30 tot 40 minuten.
Kooktijd 20 tot 25 minuten, bij toepassing van meer pannen tegelijkertijd.

Kosten:
500 gram champignons
500 gram verse spinazie (uit de tuin)
500 gram verse kriel aardappeltjes €1,79 per kilo AH
500 gram tartaar €2,75 per 300 gram
vleeskruiden met zout, naar smaak
125 gram roomboter €125 per 125 gram
water
elektra of gas
2 kilo verse aardbeien (uit de tuin)
400 ml slagroom €0,79 per 200 ml AH
suiker of zoetstof naar smaak
1 lachgas patroon

Inventaris:
Kenwood Chef met aardappelschiller,
kom, vergiet,
wok, hoge kookpan, spatel of houten lepel,
slagroomsifon,
grote schaal of 1 persoons kommen.