Kip met worteltjes en prei

Kippenpoten, verse wortelen en prei in de Tajin

2 kippenpoten
verse schone wortelen
vers groen van prei stengels
Japanse sojasaus of zoute ketjap
koenjit = kurkuma en massala of kerrie en zout, of kip kruiden mix

Je kunt er bami of rijst of aardappelen bij eten.

Voor dit recept voeg je geen vet en geen water toe. Het kippenvelletje bevat alle vet dat nodig is. Na het wassen is de groente nat genoeg om ook geen water te hoeven toevoegen.

Snij en was het groen van 1 of meer preistengels. Doe dit met aanhangend water in de tajin schaal. Strooi er een theelepeltje kurkuma over. Was genoeg verse wortelen om de bodem van de tajin te bedekken. Snij boven en onder puntjes van de wortelen af. Leg ze netje op een rij in de tajinschaal. Was de kippenpoten en leg ze met de bottige kant naar boven op de groenten. Bestrooi ze met de kruiden en eventueel zout. Sprenkel er wat ketjap of sojasaus over.

Zet het deksel op de tajin. Plaats de gesloten tajin zonder rooster op de bodemplaat van de combimagnetron.

Programmeer R10R50:
30 minuten
combi 1 = micro+hete lucht
druk 2x op temperatuur om tot 200° C te reduceren
druk 3x op micro om de kracht te reduceren
START

Neem de tajin na 30 minuten uit de combi oven en keer de kippenpoten. Bestrooi ze met de kruiden en eventueel zout. Sprenkel er wat ketjap of sojasaus over.  Zet de tajin schaal nu zonder deksel terug in de combimagnetron.

Programmeer R10R50:
6 minuten
grill
START

Neem de schaal uit de oven. Begiet de kippenpoten met het kookvocht. Een deel van het vocht kan gebruikt om dunne bami te koken of eerder overgebleven bami op te warmen in een andere magnetron. Plaats de tajinschaal terug in de combimagnetron.

Programmeer R10R50:
4 minuten
grill
START

Wil je het kippenvel knapperiger, laat dan de laatste grill ronde iets langer duren. De kip en groenten zijn voldoende voor 2 personen, grote kippenpoten eventueel in 2 delen als er meer eters zijn. Het kookvocht is een goede bouillon basis voor het koken of opwarmen van gare bami, of bijvoorbeeld bamisoep.

Inventaris:
mes, snijplank
kom en vergiet
tajin
combimagnetron + eventueel een extra magnetron voor het koken of opwarmen van dunne bami.

De kippenpoten kocht ik eerder per doos van 10 kilo van de slager, maar door de pandemie restricties en wat onderhoud aan de auto, ben ik de kippenpoten gaan kopen bij de Aldi die dichterbij is. Nu zit mijn vriezer te vol om er weer 10 kilo in kwijt te kunnen, dus voorlopig koop ik de Aldi poten wanneer die in de aanbieding zijn.  De kosten zijn nu hoger, maar alle voedselprijzen stijgen en dat zal voorlopig nog wel doorgaan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: