Kip met aardappeltjes gesmoord in de Tajin
Gemarineerde Kippendijen
(Indische kipschotel van de Worstmakerij €2,- €2,50)
gare vastkokende aardappelen
2 eetlepels curryketchup
2 eetlepels sweet chili saus
1 eetlepel sojasaus
100 gram water
1 tomaat of het vocht van vele tomaten
Giet de sojasaus, chilisaus en ketchup in de schaal van de tajin. Voeg het vocht en de zaden van tomaten toe, die overbleven van een tomatensalade, of snij 1 tomaat in kleine stukjes. Giet het water erbij, roer het door. Snij de aardappels, die tenminste 1 dag tevoren gekookt zijn, in blokjes. Roer dat door het vocht in de tajin. Leg de kippendijen op de aardappelstukjes. Veeg de marinade uit het bakje in de tajin schaal. Zet het deksel op de tajin. Plaats de gesloten tajin zonder rooster op de bodemplaat van de combimagnetron.
Programmeer R10R50:
30 minuten
Combi 1 = micro+hete lucht
druk 2x op temperatuur om tot 220°C te reduceren
druk 3x op micro om de kracht te reduceren
START
Na 30 minuten zijn de kipstukken gaar en zacht. De aardappeltjes hebben alle smaakjes in zich opgenomen en zijn zacht zonder meligheid.
Lekker met gekookte spinazie of een verse (tomaten) salade.