Kipdijfilet met paprika en saus

Kipdijfilet met paprika en saus

2 grote kipdijfilets (Worstmakerij 1 kg € 5,-)
1 takje verse Rozemarijn
20 gram tomatenketchup
20 gram zoete ketjap
20 gram Basilica azijn
25 gram gerookte spekreepjes
1 opscheplepel (overgebleven) gare sperziebonen
2 grote rode (punt)paprika’s
50 gram water

Pluk de Rozemarijn en leg die in een diepe magnetronvaste Tajin schaal. Spoel de kipdijfilets onder de kraan, knip elke filet in 4 stukken. Leg ze op de verse Rozemarijn en giet er de ketjap en tomatenketchup over. Laat minstens een uur in de koelkast marineren. Draai de filets om en zorg dat er nog iets van de sauzen op de bovenkant zit. Giet het water en de balsamico erbij. Strooi de spekreepjes over de filets, voeg de gare sperziebonen en de paprikaringen toe. Zet de ovenschaal met Tajindeksel op de onderplaat van de combimagnetron.

Programmeer R10R50:
20 minuten
Combi 1 = micro+hete lucht
druk 4x op micro om de kracht te reduceren
START

Saus met spekjes en groenten doorroeren en filets omdraaien
20 minuten
Combi 1 = micro+hete lucht
druk 4x op micro om de kracht te reduceren
START

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s