Kipdijfilet met paprika en saus
2 grote kipdijfilets (Worstmakerij 1 kg € 5,-)
1 takje verse Rozemarijn
20 gram tomatenketchup
20 gram zoete ketjap
20 gram Basilica azijn
25 gram gerookte spekreepjes
1 opscheplepel (overgebleven) gare sperziebonen
2 grote rode (punt)paprika’s
50 gram water
Pluk de Rozemarijn en leg die in een diepe magnetronvaste Tajin schaal. Spoel de kipdijfilets onder de kraan, knip elke filet in 4 stukken. Leg ze op de verse Rozemarijn en giet er de ketjap en tomatenketchup over. Laat minstens een uur in de koelkast marineren. Draai de filets om en zorg dat er nog iets van de sauzen op de bovenkant zit. Giet het water en de balsamico erbij. Strooi de spekreepjes over de filets, voeg de gare sperziebonen en de paprikaringen toe. Zet de ovenschaal met Tajindeksel op de onderplaat van de combimagnetron.
Programmeer R10R50:
20 minuten
Combi 1 = micro+hete lucht
druk 4x op micro om de kracht te reduceren
START
Saus met spekjes en groenten doorroeren en filets omdraaien
20 minuten
Combi 1 = micro+hete lucht
druk 4x op micro om de kracht te reduceren
START