Kipdijkluifjes met tomaat, bonen en saus

Kipdij kluifjes in de combimagnetron

6 kipkluifjes (dijvlees met een botje Worstmakerij 1 kg € 5,-)
6 takjes verse Rozemarijn
3 eetlepels tomaten kurryketchup
3 eetlepels zoete ketjap
2 eetlepels Basilica azijn
3 eetlepels gare kidneybonen
1 opscheplepel (overgebleven) gare sperziebonen
2 grote rijpe tomaten
50 gram water

Pluk de Rozemarijn en leg die in een diepe magnetronvaste ovenschaal. Spoel de kipklijfjes onder de kraan, leg ze op de verse Rozemarijn en giet er de ketjap, azijn en kurryketchup over. Laat minstens een uur in de koelkast marineren. Was en snij de tomaten en voeg die toe damen met de bonen en sperziebonen. Draai de kip om en zorg dat er nog iets van de sauzen op de bovenkant zit, leg ze bovenop de rest in de ovenschaal. Zet de gevulde schaal op het lage rooster van de combimagnetron.

Programmeer R10R50:
20 minuten
Combi 1 = micro+hete lucht
druk 4x op micro om de kracht te reduceren
START

Saus met spekjes en groenten doorroeren en filets omdraaien eventueel water toevoegen. Programmeer:
20 minuten
Combi 1 = micro+hete lucht
druk 4x op micro om de kracht te reduceren
START

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s