Kipdrumsticks met aardappeltjes
4 grote kipdrumsticks (onderpootjes)(Worstmakerij 10 kg € 9,95)
2 takjes verse Rozemarijn
3 tenen knoflook
2x 100 gram water of wijn
2 eetlepels olijfolie
2 gekookte aardappelen en eventueel 25 gram gerookte spekreepjes
Zeezout naar smaak
Knip de verse takjes van de Rozemarijn struik. Rits de blaadjes van het takje. Neem alle houtige delen weg en doe de blaadjes in het kruidenmolentje van de Kenwood Chef. Monteer de messen met rubberring en houder op het glazen potje en plaats het op de keukenmachine. Maal de blaadjes fijn tot poeder. Ontvel de knoflook en voeg de teentjes bij de gemalen Rozemarijn. Voeg de olijfolie toe en mix alles goed door. Leg de schoongeplukte en gewassen pootjes in een ovenschaal. Kwast ze aan beide kanten goed in met de kruidenolie. Snij de gekookte aardappel in blokjes en leg die bij de pootjes in de schaal. Kwast de aardappeltjes ook met de kruiden olie. Voeg wat water bij de kruiden in het potje en roer het om. Giet dat mengsel in de schaal. Strooi zout naar smaak over pootjes en aardappeltjes.
Plaats de ovenschaal op het lage rooster in de combimagnetron.
Programmeer R10R50:
20 minuten
Combi 2 = micro+hete lucht
druk 2x op temperatuur om de verwarming te reduceren
START
Draai de pootjes en aardappeltjes om. Voeg eventueel water en zout toe. Programmeer:
10 minuten
Combi 1 = micro+grill
druk 2x op micro om de kracht te reduceren
START
Inventaris:
Mes en snijplank
Ovenvaste schaal
Kewood Chef of Major keukenmachine
Kenwood kruidenmolen voor Kenwood keukenmachine
kwastje bijvoorbeeld silicone bakkwast van Action
Combimagnetron Sharp R10R50 met laag rooster