Kiphaasfilet?
Onder de kippenborstfilet is een klein stukje spiervlees dat soms samen met de kipfilet wordt verkocht, soms apart. Mijn slager verkoopt die kleine stukjes goedkoper dan de kipfilet als “oncourant kipvlees”. Op andere adressen wordt het verkocht als “onderfilets” en Albert Heijn verkoopt het met de naam “kiphaasjes” voor een hogere prijs dan de gewone kipfilet. Elke van die stukjes kipvlees heeft een klein aanhechtingspeesje. Dat kun je er vóór bereiding af snijden.
een handvol stukjes onderfilet van kip (Worstmakerij per kg €3,50 €4,50)
plakjes gaar gekookte aardappel van de vorige dag
20 gram curryketchup
20 gram zoete ketjap
20 gram Basilica azijn
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel sesamolie
50 gram water
Spoel het kipfiletvlees onder de kraan, knip in gelijke filet stukken. Meng de sauzen, sesamolie, water en kerriepoeder in een ovenschaal. Roer het kipvlees erdoor. Snij de gare aardappeltjes en meng dat door het mengsel. Zet de ovenschaal op het lage rooster in de combimagnetron.
Programmeer R10R50:
15 minuten
Combi 1 = micro+hete lucht
toets 2x op temperatuur om 220°C te kiezen
toets 2x op micro om de kracht te reduceren
START
Neem de schaal uit de oven en schep de inhoud om
controleer gaarheid van het kipvlees
voeg eventueel nog wat water toe
laat zo nodig nog 1 minuut garen op micro
START
Lekker met gestoomde gestoomde bloemkool.