3 Kippen tegelijk
3 kleine grill kippen (Worstmakerij 4 kippen € 5-)
6 takjes rozemarijn
2 gepelde uien
6 teentjes knoflook
1 glas rode wijn
(eventueel garamassala)
sojasaus (Worstmakerij € 2,95 fles)
water
Pel en snij knoflook en uien. Pluk de Rozemarijn. Spoel de kippen af met heet water en haal alle veertjes weg. Leg 3 takjes rozemarijn en een halve ui in de schaal en dan de kippen er bij. Giet zoute sojasaus in de kippen. Wrijf de buitenkant van de kippen rondom in met de sojasaus. Leg de kippen met de rug naar boven en in elke kip een takje verse Rozemarijn, gesnipperde knoflook en een halve gesnipperde ui. Giet 1 glas rode wijn en wat water naast de kippen en zet de ovenschaal op het lage rooster in de combimagnetron.
Programmeer R10R50:
20 minuten
Combi 1 = micro+hete lucht
druk 2x op micro om de kracht te reduceren
START
Kippen omdraaien
Programmeer:
20 minuten
Combi 2 = micro+grill
druk 2x op micro om de kracht te reduceren
START
Simpel en genoeg voor 6 personen als je er sla en patat bij doet, of rijst met groenten.