Fris en kleurig zuur in potten
Augurk geeft salade een fris accent. In de zomer strooi je een handje verse rode bessen door de sla. Voor de rest van het jaar kun je makkelijk zelf een paar potten mooi gekleurd zuur maken. Dit is de simpelste methode:
- 1 rode kool
- 1 kilo winterwortelen
- 1 selderieknol
- 2 liter kleurloze natuurazijn
Pel droog en lelijk blad van de kool af,
snij kop en kont van de wortelen,
snij lelijke plekken van de selderijknol weg.
Rasp wortels en knolselderij tot julienne reepjes.
Snij rode kool met keukenmachine en fijne snijschijf.
Vul daarmee glazen afsluitbare potten.
Giet er azijn bij.
Sluit de potten.
Zet in de koelkast.
Al na een paar dagen is het fris zuur dat salades opfleurt.
Om het langer te kunnen bewaren kun je het in luchtdicht gesloten potten wecken.
Inventaris:
Mes en snijplank
Spiralizer en/of
Keukenmachine met fijne en grove rasp en snij schijven
Glazen conservenpotten met deksels
Ruime trechter