Lekkerbekje en aardappel balletjes
1 of meer gepaneerde gebakken visjes uit het koelvak (Aldi €2,99 per 250 gram)
10 Aviko diepvries aardappel bolletjes (Jumbo €1,59 per 600 gram)
De lekkerbekjes van de supermarkt zijn al gefrituurd en hoeven alleen nog opgewarmd. De witvis in een jasje van beslag is lekker als het beslag knapperig is. Voor 1 persoon neem ik 1 visje.
Dit keer deed ik er 10 aardappelbolletjes bij. Gekocht voor 1 euro in de aanbieding van Boni lag het zakje kleine ronde Aviko aardappelkroketjes in mijn vriezer te wachten. De kleine maat van de ronde balletjes maakt dat ze snel ontdooid, opgewarmd en knapperig worden. Beter dan de klassieke langwerpige aardappelkroketjes.
Leg de visstukken en balletjes op een ovenvaste schaal die groot genoeg is om alles wat onderlinge tussenruimte te geven. Als ze elkaar raken komt de hete lucht niet overal en hou je kleffe plekken. Je wilt de vis en aardappelballetjes warm en knapperig hebben. Plaats de schaal op het hoge rooster in de combimagnetron.
Programmeer Sharp R10R50:
10 minuten
Hete lucht 250 ℃
5 minuten
grill
START
Het zelfde resultaat kun je bereiken met een hetelucht oven of halogeenoven.
Je kunt er een salade bij eten, of spinazie wat uit de diepvries ook heel makkelijk is. Ik at er dit keer een groentepasta bij van bloemkool, broccoli, knoflook en roomkaas.
Jammm, leest smakelijk. Lekkerbekjes van de supermarkt zijn best goed, de zoute haring van AH ook.
Maar een broodje haring van de viskraam is het lekkerst, misschien omdat ik het kant en klaar krijg aangereikt.
Niet overal een succes, bij een marktkraam deden ze er een halve haring op. Ik dacht aan een vergissing maar ze vonden het normaal.
LikeLike
Een goede haringverkoper heeft altijd lekkere haring, maar als ik een keer oude haring krijg die een beetje ranzig is, dan is het plezier er voor lange tijd af. Van de supermarkt is het altijd vers. Vroeger kocht ik de haringen in een emmertje op de markt. Ik maakte ze zelf schoon en bewaarde het emmertje in de vriezer. Als ik haring eet aan de stal, dan is het mooi weer, in ieder geval droog, en in de buitenlucht eten is op de één af andere manier toch altijd lekkerder.
LikeLike