Geen tijd om aardappelen te schillen? Vul een ovenschaal en zet die onder de kip aan het spit. Een makkelijke, snelle, smakelijke en voedzame complete maaltijd.
- 5 grote rijpe tomaten.
- Half glas witte wijn
- 2 eetlepels curryketchup
- 1 eetlepel Sweet chili saus
- 1 blikje gekookte maiskorrels
- 1 blikje gekookte rode kidney bonen
- 1 eetlepel wijn azijn
- 200 gram champignons
- 1 kleine grillkip 600 gram
- 1 paprika
Leg de schoongeplukte en gewassen kip in een ovenschaal. Wrijf de kip in met Curryketchup en chilisaus. Was de champignons, tomaten en paprika. Neem het groen weg, want dat is giftig. Snij het harde hartje uit de tomaat. Verdeel paddestoelen, paprika en tomaat in hapklare stukken. Leg die in een ovenschaal, besprenkel met wijn, azijn, curryketchup en chilisaus. Even laten staan om de smaken in te laten trekken.
Rijg de kip aan het spit.
Giet de blikjes mais en bonen in de ovenschaal. Voorzichtig omscheppen.
Hang het spit in de combi oven en zet de gevulde ovenschaal er onder, zonder rooster.
Programmeer :
20 minuten
combi2 = grill+magnetron.
micro 2 tikken kracht verminderen
draaispit
10 minuten
grill
START
Dit is genoeg voor 2 personen. Heb je meer eters, maak er dan rijst met groenten bij.