Paprika, courgette, aardappeltjes met slavinken en tomatensaus in de Tajin
Zuur belemmert het garen van rauwe aardappelen. Omdat in dit recept tomaten worden verwerkt, moeten de aardappeltjes al gaar zijn.
1 of meer slavinken
een handvol gaar gekookte krieltjes of stukken aardappel
3 paprika´s en 1 courgette
curryketschup, ketjap, balsamico azijn
eventueel wat water
Was en snij de paprika, tomaat, courgette in plakjes, reepjes of blokjes. Leg de gare aardappeltjes en de slavinken in de onderschaal van de tajin. Leeg het blikje tomaten blokjes over de aardappeltjes en groenten. Om de smaak te versterken wat ketchup, ketjap, en balsamico azijn toevoegen.
Zet het deksel op de tajin. Plaats de gesloten tajin zonder rooster op de bodemplaat van de combimagnetron.
Programmeer R10R50:
15 minuten
combi 1 = micro+hete lucht
druk 1x op temperatuur om tot 220° C te reduceren
druk 2x op micro om de kracht te reduceren
START
Neem de tajin uit de oven. Roer de inhoud om, voeg eventueel wat water toe als het ter droog wordt. Zet de schaal met deksel weer terug in de combimagnetron.
Programmeer R10R50:
10 minuten
combi 1 = micro+hete lucht
druk 1x op temperatuur om tot 220° C te reduceren
druk 2x op micro om de kracht te reduceren
START
Controleer of alles gaar is. Pas de kooktijd aan naar je persoonlijke smaak.
Inventaris:
mes, snijplank
blikopener
tajin
combimagnetron
Als de volgende dag veel van het groenten mengsel over is, kun je een blikje peulvruchten toevoegen als vervanger van vlees en aardappeltjes.
De overgebleven groentenschotel kan ook gecombineerd met gerookte makreelfilet. Samen in de ovenschaal even opwarmen.
Tenslotte kan een klein restje van een groentenschotel nog met losgeklopte eieren verwerkt tot een boeren omelet.