Robotbrood

Tweedehands kostte mijn broodrobot maar €12,50. Het ding moest eerst leren hoe ik mijn broodjes wil hebben, maar nu werkt het perfect. Zelf moet ik meel afwegen en alles in de  broodvorm kiepen. Het maatbekertje van de rijstkoker is precies de goede maat voor het vocht dat er bij moet. Voor zout en suiker heb ik maatschepjes.

Bruin robotbrood

BROODDEEG
Neem de bakvorm uit de machine.
Druppel 10 gram zonnebloem olie op de kneedhaak.
Vul de bakvorm met:
180 ml water (maatbekertje)
1 eetlepel suiker (2 maatschepjes)
6-10 gram verse gist
100 gram volkoren meel
150 gram witte bloem
1 theelepel zout (2 maatlepeltjes)
20 gram roomboter

Plaats de bakvorm goed in de machine, kies programma Volkoren.
(=Wholeweat, No extra, 2Lb, Medium)
Kies wanneer het brood klaar moet zijn.
START

Nu wordt het programma gestart voor mengen, kneden, rijzen, rusten en bakken.
preheat = 30 minuten
knead1 = 5 minuten
knead2 = 20 minuten (?)
rise 1 = 50 minuten (?)
punch = 10 sec
rise 2 = 100 min
shape = 10 sec
rise3 = 100 min
bake = 55 min
keep warm = 30 min
total=6:10 u.

—————————

Bruin robotbrood met vruchten & noten

BROODDEEG
Neem de bakvorm uit de machine, plaats de kneedhaak.
Druppel 20 gram zonnebloemolie op de kneedhaak in de bakvorm.
Schil en snipper 1 appel in de maatbeker en  vul aan met water tot 180 cl totaal
giet dit in de bakvorm
voeg toe:
1 eetlepel rietsuiker
10 gram verse gist
100 gram volkoren meel
150 gram wit meel
1 ei
1 theelepel zout
klontje boter 20 gram

EXTRA TOEVOEGING
Was 150 gram rozijnen, laten uitlekken in een zeef
omschudden met sesamzaad en 2 eetlepels kaneel,
gepelde walnoot,
gepelde hazelnoot,
gepelde pompoenpitten,
gepelde zonnebloem pitten.

Plaats de bakvorm goed in de machine, sluit het deksel.
Het bakje voor toevoegingen moet hiervoor worden verhoogd.
Daarvoor gebruik ik het doosje van een pak cake mix.
Zet de verhoging in het extra bakje, lepel daarin het rozijnenmengsel met noten.

Kies het programma Notenbrood (=Fruit & nuts, extra, 2lb, medium)
Kies wanneer het brood klaar moet zijn.
START

Rozijnen en noten worden automatisch op het goede moment toegevoegd. Het programma is afgestemd op een middelmatig groot broodje met middelbruine korst, gebakken bij zomerse temperatuur. De robot is dan ongeveer 6 uur bezig met zo’n broodje. Ik laat het daarom ’s nachts doen, om ’s morgens versgebakken brood te hebben. In een koude onverwarmde winterkeuken heeft de robot 8 uur nodig. Je kunt ook nog instellen of je een groot of klein brood bakt, met een lichte of donkere korst. Dan rekent de robot zelf alles om.

 

 

Advertentie
Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZ Webb blog

France Dordogne Paris Cote d'Azur New York City Thailande

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

%d bloggers liken dit: