Rollade van wild zwijn

slowcooker recept

Rollade van wild zwijn
met wortel en wijn
en rozemarijn

1 wildzwijnrollade (groot of klein)
2 kilo uien
4 tenen knoflook
2 bouillonblokjes
zout en peper
1 eetlepel ketjap
3 glazen witte wijn
3 takjes verse rozemarijn
1 eetlepel balsamico azijn
1 kilo winterwortelen, water.

Knoflook en ui schoonmaken, in stukken snijden.
Verse kruiden plukken en afspoelen.
Wortelen schoon maken, kop en kont afhakken, de rest in vingerlange stukken snijden.
Vlees inwrijven met zout en peper.

Boter in de wokpan verhitten,
inductieplaat temperatuur op 100 °C.
Zwijnevlees rondom aanbraden,
temperatuur verlagen naar 80 °C
Vlees overdoen in de slowcooker,
Stukken wortel rondom het vlees leggen.
Grof gesneden ui en knoflook in de wok doen,
met deksel erop en even aanbakken.
Ketjap en 1 glas wijn er bij gieten, dan losroeren,
overdoen in de slowcooker, rozemarijn en 2 glazen wijn  toevoegen.
Instellen: Low, 6 uur.

Schil of was de aardappelen, leg die in de snelkookpan,
voeg 200 gram water toe, kies programma groente.
Zet de snelkookpan uit als de aardappelen gaar zijn.
Laat de aardappelen afkoelen in de pan.
Na 6 uur is het vlees gaar en zacht.
Snij de gare aardappelen in blokjes en roer door de saus.
Vlees, groenten en aardappelen samen opdienen.

inventaris
schaar, mes en snijplank,
Wokpan en inductiekookplaat.
Slowcooker (Asda)
Snelkookpan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s