Wortel, uit, aardappel en saucijzen in de tajin
Wortels en uien snij ik meestal zelf. Maar soms zijn die alleen als zakken gesneden groente te koop en soms is een zak hutspot goedkoper dan de losse wortelen en uien. Dan koop ik die zak. Denk er wel aan, dat gesneden groenten snel bederven, dus koop het niet in voorraad.
Gewone Hollandse hutspot vind ik een beetje saai. Zoals min moeder het maakte, als stamppot met kruimige gekookte aardappelen, dat is oerdegelijke Hollandse kost maar voor mij een gruwel. Ik kook stevige aardappelen liefst een dag tevoren. In dit recept worden ze bij de groenten toegevoegd om goed warm te worden en de smaken over te nemen.
1 kilozak hutspotgroente (= gesneden uit en wortel)
100 gram water
4 of meer saucijzen of verse braadworstjes
2 eetlepels curryketchup
1 eetlepel zoete ketjap
1 eetlepel zoute Japanse ketjap
1 eetlepel Massala Nickerie
zoveel gaargekookte aardappelen als je wilt eten
De aardappelen zij een dag tevoren gekookt.
Leeg de zak gesneden wortel en ui in de tajin schaal
Voeg de ketjap, ketchup, massala en water toe.
Meng alles door elkaar.
Werk dan de gare aardappelen en saucijzen onder de groenten. Prik de worstjes met 2 vorken in, keer de ingeprikte kant naar onder. Sluit de tajin af met het deksel.
Zet de tajin zonder rooster in de combi-magnetron.
Programmeer de combi-magnetron:
30 minuten
Combi 1 = magnetron + hete lucht
toets de temperatuur knop 2x om de temperatuur te verlagen
toets de microgolf knop 3x in om de kracht te reduceren
START
Kook rijst terwijl de ovenschotel gaar wordt.
Inventaris:
ovenvaste aardewerken tajin
combimagnetron (Sharp)
2 scherp getande vorken
Spatel, pannenlikker