Gourmetvlees op een andere manier
Mijn slager had in de vriezer vacuum verpakt gourmetvlees. Kleine stukjes vlees, die met een gourmet stel samen aan tafel gaar gemaakt worden. Er waren verschillende samenstellingen en de prijs was laag. De pakketjes waren nog bevroren, zodat ik ze thuis in de vriezer kon bewaren. Ik kocht er een voorraadje van, omdat het op een andere manier gegaard een lekkere snelle hap bleek.
Bij een afhaal maaltijd wordt altijd te veel rijst geleverd. Wat overblijft doe ik in een diepvries doosje in de vriezer. Die rijst vormt een klont, waarvan de korrels makkelijk afgebrokkeld worden. Zo gebruik ik precies zo veel als ik nodig heb. Vooraf zelf rijst koken kan natuurlijk ook.
2 pakjes gourmet vlees, de vorige dag ontdooid in de koelkast
1 preistengel
200 gram champignons
40 gram zoute boter
gare rijst
water
Japanse ketjap
Snij de prei in halve ringen, wassen en laten uitlekken.
Was de champignons en breek in stukken.
Knip de ontdooide vleesverpakking open.
Snij de boter in 2 klonten en smelt er 1 in de wok .
Instelling inductie kookplaat:
80 °C.
Leg de champignon brokken in de wok met gesmolten boter.
Omscheppen tot boter en paddestoelen goed gemengd zijn.
Voeg dan de prei toe, omscheppen en deksel sluiten.
Ziet de prei er gaar genoeg uit, voeg dan het vlees toe.
Schuif de groenten naar de rand van de pan.
Werk het vlees naar het heetste midden van de pan en bak het kort.
Instelling inductie kookplaat:
100 °C.
Zet de inductie kookplaat weer op:
80 °C.
Voeg de gare rijst toe
Schep alles om en sprenkel wat ketjap.
Meng er een klein beetje water door als het te droog wordt.
Dit is een snelle wok hap, die niet lang mag koken.
Gebruik het deksel om vocht en warmte vast te houden.
Kosten:
prei afhankelijk van het seizoen, ongeveer €0,50 per stengel
champignons per doosje €?
gourmetvlees €1,- per 1-persoons verpakking
zoute boter, aanbieding Boni €1,49 per 250 gram
gare rijst, over van een vorige maaltijd
Japanse ketjap
water
waterbelasting
elektra
energiebelasting
keukenspul:
keukenmes en snijplank
kom en vergiet
keukenschaar
inductiekookplaat
wok met deksel
roerspatel en opscheplepel
maatbeker of kopje