Spruitjes vragen een heel precieze kooktijd. Het lekkerst vind ik ze als ze gaar zijn maar niet tot pap gekookt. Anderen kunnen een andere smaak hebben. De elektrische snelkookpan kan precies geprogrammeerd worden, zodat de spruitjes altijd goed lukken. Natuurlijk kan in een andere pan ook elk recept gekookt worden, maar de timing is dan anders en er is meer verdamping dan in een afgesloten snelkookpan.
Voor 2 maaltijden:
500 gram vastkokende aardappelen of krieltjes
100 gram water
500 gram verse spruitjes
eventueel een klontje boter, zeezout naar smaak
Snij de onderkant van de spuitjes af.
Verwijder de buitenste blaadjes, snij bij grote spruitjes de onderkant in.
Aardappelen wassen, schrappen of schillen,
lelijke plekken wegsnijden,
met 100 gram water in de snelkookpan doen.
Plaats een stalen inzetbakje op de aardappels.
Leg daarin de schoongemaakte spruitjes.
Eventueel boter en zout toevoegen.
Programma: Groente = 9 minuten druk.
Totaal duurt dit 18 minuten.
Open de pan pas als de druk er af is.
Braad of grill ondertussen vlees of kip met jus.
Inventaris:
vergiet
mesje
aardappelmesje of dunschiller
snelkookpan met inzetbakje (van een oude snelkookpan)
schuimspaan
opscheplepel
Eén gedachte over “Spruitjes en aardappelen”