Spruitjes

Spruitjes moeten niet te lang en niet te kort gekookt worden. Dat kan uitstekend in een pannetje water op het vuur, maar makkelijker is het met een elektronische snelkookpan. De kooktijd kan precies ingesteld worden zodat aangebrande of ongare spruiten niet meer voorkomen.

Voor 2 maaltijden:

750 gram spruitjes
200 gram water

Lelijke blaadjes weghalen
en de onderkant van elk spruitje bijsnijden.,
met 200 gram water koken in de snelkookpan
programma: Groente = 9 minuten druk.

Open de snelkookpan pas als die niet meer onder druk staat.
Het totale kookproces heeft dan 18 minuten geduurd.

Spruitjes zijn het lekkerst met jonge gekookte aardappelen of zelfgemaakte aardappelpuree, vlees of kip en mosterdjus.

Inventaris:
aardappelmesje
snelkookpan
schuimspaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s