Sweet Chili chicken of op zijn Hollands: pittige kip.
Zelf maak ik het niet echt pittig, maar als je daar van houdt gebruik je hete chili.
1 kleine opgebonden grill kip (Worstmakerij 4 kippen € 5-)
1 takje rozemarijn
1 teentje knoflook
20 gram rode wijn
1 eetlepel zoete ketjap
1 eetlepel Sweet Chili saus
2 eetlepels Curry ketchup
100 gram water
Neem een ovenvaste schaal en
meng daarin de wijn, ketjap, Chili saus en Curry ketchup.
Pel en snij de knoflook.
Pluk en was de Rozemarijn.
Spoel de kip af met heet water.
Neem alle veertjes weg.
Stop de rozemarijn en knoflook in de kip.
Rol de kip door het sausmengsel in de ovenvaste schaal.
Laat de kip hier een uurtje in liggen, giet de saus in en over de kip.
Rijg de kip aan het spit.
Hang het spit met kip in de magnetron, boven de ovenschaal.
Giet het water in de schaal.
Programmeer combimagnetron Sharp R10R50:
20 minuten
Combi 2 = micro+grill
druk 2x op micro om de kracht te reduceren
druk op draaispit
10 minuten
grill
START
Eén gedachte over “Sweet Chili chicken”