Taarten en cupcakes

taarten en cupcakes

Voor
1 taartbodem voor vruchtenvulling
12 cupcakes of 24 woopies
1 ronde taart uit de springvorm
 
Beslag:
400 gram suiker
200 gram zonnebloemolie
300 gram volle yoghurt
6 eieren
500 gram patentbloem
120 gram boter
5 theelepels bakpoeder
5 theelepels zuiveringszout
 
Voor de vulling:
rabarbermoes of gekookte vruchten compôte,
of rozijnen en stukjes appel, kaneel.
Eventueel slagroom.

 

Gasoven voorverwarmen op 2.
Ovenrooster op richel 3 schuiven,
richel 2 vrijhouden,
20 gram boter in de oven zetten om zacht te worden.

Bakvormen met water afspoelen.
Siliconen cakevormpjes in de cupcakeplaat zetten.
Bakpapier op maat knippen, nat maken en verkreukelen.
Bakvormen bekleden,
boter smelten.
bakpapier en siliconen cakevormpjes invetten.

mix 400 gram suiker,
200 gram zonnebloemolie,
300 gram volle yoghurt,
3 eieren.

Voeg toe
300 gram gezeefde witte bloem en
100 gram boterklontjes.
Zeef en meng
200 gram bloem met
5 theelepels bakpoeder en
5 theelepels zuiveringszout.
mix dat door de rest en voeg 1 voor 1 nog
3 extra eieren toe.
Goed mixen tot luchtig beslag.

Vul de taartbodem vorm en de cake vormpjes met beslag,
giet de rest in de springvorm.

Schuif de cupcakeplaat op richel 2.
Zet de grote bakvormen op het rek op richel 3.
Bakken op stand 2 in 100 minuten.

Ondertussen de rabarber of vruchtenvulling koken
en af laten koelen.

Test of het gebak gaar is, met een houten saté prikker:
Steek de prikker in het gebak.
Blijft de prikker droog als je die eruit trekt, dan is het gaar.
Schakel dan de oven uit,
laat het gebak even afkoelen in gesloten oven.

Als alles zover afgekoeld is, dat het goed hanteerbaar is,
keer je de beide taarten om op een rooster.
Verder laten afkoelen.
Dan de taartbodem vullen,
de springvormtaart verder naar keuze opmaken.

INVENTARIS:
zeef
maatlepel
weegschaal
grote maatbeker
Kenwood Chef mixer met garde, kom en deksel
bakplaat voor 12 cupcakes
of 2 bakplaten voor elk 12 woopies
12 of 24 siliconen taartvormpjes
1 taartbodem vorm
1 ronde sprongvorm
bakpapier
schaar
ovenschaaltje om boter te smelten
kwastje om in te vetten
Gasoven
2 Afkoelroosters

=======================================================
variant:

Leg in de cakevormpjes 5 gewassen rozijnen en 1 stukje appel,
eventueel suiker en kaneel, giet er dan het beslag in.

Leg op de bodem van de springvorm gewassen rozijnen en stukjes appel,
eventueel suiker en kaneel, giet er dan het beslag in.

of:
Maak een appel-plaatkoek:
Bekleed een bakplaat met nat bakpapier.
Invetten met gesmolten boter.
Leg er gewassen rozijnen en stukjes appel op.
Eventueel wat suiker en kaneel sprenkelen,
dan het beslag erover gieten.

Bakplaat op richel 3 in de oven schuiven.
Bakken op stand 2 in 100 minuten.
Test of het gebak gaar is, met een houten saté prikker:
Steek de prikker in het gebak.
Blijft de prikker droog als je die eruit trekt, dan is het gaar.
Schakel dan de oven uit,
laat het gebak even afkoelen in gesloten oven.

TIP:

De rozijnen alleen wassen, niet laten wellen. Ze nemen dan tijdens het bakken vocht op dat uit de appel komt, zodat het gebak niet te nat wordt.

Advertentie
Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: