Slavinken en mosterdsaus met bloemkool en aardappeltjes gesmoord in de Tajin
1 of meer slavinken
een handvol krieltjes of in stukken gesneden aardappelen
zoveel bloemkool roosjes als je wilt eten
1 eetlepel mosterd
100 gram water
Giet water in de onderschaal van de tajin. Roer daarin de mosterd los. Snij bloemkoolroosjes van de stronk af en maak er hapklare stukken van. Was of schrap de krieltjes. Was, schrap of schil grote aardappelen en snij in stukken die ook de maat hebben dat ze in je mond passen. Leg de slavink(en) aardappelstukjes en bloemkoolroosjes in de schaal.
Zet het deksel op de tajin. Plaats de gesloten tajin zonder rooster op de bodemplaat van de combimagnetron.
Programmeer R10R50:
15 minuten
combi 1 = micro+hete lucht
druk 2x op temperatuur om tot 220° C te reduceren
druk 3x op micro om de kracht te reduceren
START
Na 15 minuten zijn groenten, aardappeltjes en slavinken gaar en warm. De maat van aardappelen en bloemkool stukken zijn bepalend voor de gaartijd. Pas de maat en de tijd aan naar je persoonlijke smaak. Het kookvocht mengt zich met de mosterd en het vleessap tot een dunne ongebonden saus.
Inventaris:
mes, snijplank
maatcupje
tajin
combimagnetron