Tomatenkip

Rijpe tomaten te over in de moestuin, als de zomer een beetje warm wil worden.

1 kleine grill kip ca 700 gram (Worstmakerij 4 kippen € 5-)
500 gram verse rijpe tomaten
1 ui en 1 teentje knoflook
20 gram rode wijn
1 halve eetlepel kerrypoeder
1 eetlepel Sweet Chili saus
5 eetlepels Curry ketchup
100 gram water

Meng in een ovenvaste schaal de wijn, kerrypoeder, Chili saus en Curry ketchup.
Pel en snij de knoflook en ui.
Was en snij de tomaten, neem het kroontje weg, roer ui en tomaatpartjes door de saus.
Spoel de kip af met heet water.
Neem alle veertjes weg.
Stop knoflook en de helft van de ui in de kip.
Rol de kip door het sausmengsel in de ovenvaste schaal.
Laat de kip hier een uurtje in liggen, giet de saus in en over de kip.
Rijg de kip aan het spit.
Hang het spit met kip in de magnetron, boven de ovenschaal.
Giet het water in de schaal.

Programmeer combimagnetron Sharp R10R50:
20 minuten
Combi 2 = micro+grill
druk 2x op micro om de kracht te reduceren
druk op draaispit
10 minuten
grill
START

Lekker met couscous, rijst of gekookte kriel aardappeltjes

Eén gedachte over “Tomatenkip”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s