Rijpe tomaten te over in de moestuin, als de zomer een beetje warm wil worden.
1 kleine grill kip ca 700 gram (Worstmakerij 4 kippen € 5-)
500 gram verse rijpe tomaten
1 ui en 1 teentje knoflook
20 gram rode wijn
1 halve eetlepel kerrypoeder
1 eetlepel Sweet Chili saus
5 eetlepels Curry ketchup
100 gram water
Meng in een ovenvaste schaal de wijn, kerrypoeder, Chili saus en Curry ketchup.
Pel en snij de knoflook en ui.
Was en snij de tomaten, neem het kroontje weg, roer ui en tomaatpartjes door de saus.
Spoel de kip af met heet water.
Neem alle veertjes weg.
Stop knoflook en de helft van de ui in de kip.
Rol de kip door het sausmengsel in de ovenvaste schaal.
Laat de kip hier een uurtje in liggen, giet de saus in en over de kip.
Rijg de kip aan het spit.
Hang het spit met kip in de magnetron, boven de ovenschaal.
Giet het water in de schaal.
Programmeer combimagnetron Sharp R10R50:
20 minuten
Combi 2 = micro+grill
druk 2x op micro om de kracht te reduceren
druk op draaispit
10 minuten
grill
START
Lekker met couscous, rijst of gekookte kriel aardappeltjes
Eén gedachte over “Tomatenkip”