Vlierbessen yoghurt taart

250 gram yoghurt
250 gram zonnebloem olie
500 gram suiker
750 gram witte tarwebloem
2 zakjes bakpoeder
6 grote eieren
mespuntje zout
voor het invetten van de bakvorm een klontje roomboter
400 gram vlierbessenpuree
2 pakjes slagroom
mespuntje zout
suiker of zoetstof naar smaak
1 chocoladereep
en voor een verjaardag ook taartkaarsjes

De vlierbessenpuree is van te voren gemaakt en staat klaar in weckpotjes.

verjaardagstaart-cDSC07550Meng het bakpoeder door het meel, zeef het en zet het apart.
Mix eieren, suiker en zout met de ballongarde in de kom van de Kenwood Chef,
eerst langzaam, dan sneller, tot het schuimig wordt.
Roer er dan de yoghurt door op lage snelheid en vervolgens de olie.
Mix de inhoud van de kom nu met de ballongarde,
eerst langzaam, dan sneller, tot een luchtige massa.
Schep er voorzichtig de gezeefde bloem door
en meng tot je een kom vol luchtig beslag hebt.

Doe het beslag over in 2 beboterde bakvormen van gelijke diameter.
Zet de taartvormen in het midden van de oven die is voorverwarmd op 180 ℃
Bak gedurende 45 minuten.
Laat rustig afkoelen in de gesloten oven.

Rasp ondertussen 1 reep chocolade
met de groenterasp van de Kenwood Chef.
Zet dit apart voor de garnering.

Klop de slagroom op
met een mespuntje zout en suiker of zoetstof naar smaak
in de kom met ballongarde.

Keer 1 van de 2 afgekoelde taartbodems om op een taartschaal.
Bestrijk met vlierbessenpuree.

Keer de volgende taartvorm om, bovenop de eerste taartbodem.
Bestrijk met vlierbessenpuree en een laag slagroom,
strooi er geraspte chocolade op.
Garneer de taart verder met toefjes slagroom,
zet de kaarsjes in de kaarshoudertjes op de taart.

Tips:
Kaarsjes pas aansteken als de taart op tafel staat om gegeten te worden.

Controleren of de taartbodem gaar is, doe je met een sateprikker. Steek die tot in het midden van de taartbodem. Blijft het deeg plakken aan de prikker, dan moet de taart nog langer bakken. Komt de prikker droog uit de taart, dan is het deeg gaar en kan de oven uitgezet. Sluit de oven zodat de taart niet te snel afkoelt.

Door het rijzen van het deeg kan de bovenkant van de cake te bol worden. Snij dan de bolle bovenkant af, voordat je de taart omkeert. De taart is dan mooi recht en het bolle stuk cake eet je lekker op bij de koffie.

 

Advertentie
Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

Chit_ChatGPT

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. Vanaf 2023 gaat Bruno terug naar zijn roots; uitvoering en daadkracht met passie, energie en enthousiasme, geen blabla maar boemboem. En dus geen tijd meer voor persoonlijke bijdragen via dit medium. Geen nood want Chit_ChatGPT wordt een waardige opvolger. Deze populaire maar niet populistische wereldauthoriteit tekende een exclusiviteitscontract met onze website en zorgt voor een dagelijks nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient. Met af en toe een illustratie van DALL·E.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Enjoythisfood.com

Everyday food with a healthy twist, we make cooking easy and serve dishes full of love!

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Over authentiek leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

art architecture Japan South Korea EU USA

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

%d bloggers liken dit: