Vlierbessen yoghurt taart

250 gram yoghurt
250 gram zonnebloem olie
500 gram suiker
750 gram witte tarwebloem
2 zakjes bakpoeder
6 grote eieren
mespuntje zout
voor het invetten van de bakvorm een klontje roomboter
400 gram vlierbessenpuree
2 pakjes slagroom
mespuntje zout
suiker of zoetstof naar smaak
1 chocoladereep
en voor een verjaardag ook taartkaarsjes

De vlierbessenpuree is van te voren gemaakt en staat klaar in weckpotjes.

verjaardagstaart-cDSC07550Meng het bakpoeder door het meel, zeef het en zet het apart.
Mix eieren, suiker en zout met de ballongarde in de kom van de Kenwood Chef,
eerst langzaam, dan sneller, tot het schuimig wordt.
Roer er dan de yoghurt door op lage snelheid en vervolgens de olie.
Mix de inhoud van de kom nu met de ballongarde,
eerst langzaam, dan sneller, tot een luchtige massa.
Schep er voorzichtig de gezeefde bloem door
en meng tot je een kom vol luchtig beslag hebt.

Doe het beslag over in 2 beboterde bakvormen van gelijke diameter.
Zet de taartvormen in het midden van de oven die is voorverwarmd op 180 ℃
Bak gedurende 45 minuten.
Laat rustig afkoelen in de gesloten oven.

Rasp ondertussen 1 reep chocolade
met de groenterasp van de Kenwood Chef.
Zet dit apart voor de garnering.

Klop de slagroom op
met een mespuntje zout en suiker of zoetstof naar smaak
in de kom met ballongarde.

Keer 1 van de 2 afgekoelde taartbodems om op een taartschaal.
Bestrijk met vlierbessenpuree.

Keer de volgende taartvorm om, bovenop de eerste taartbodem.
Bestrijk met vlierbessenpuree en een laag slagroom,
strooi er geraspte chocolade op.
Garneer de taart verder met toefjes slagroom,
zet de kaarsjes in de kaarshoudertjes op de taart.

Tips:
Kaarsjes pas aansteken als de taart op tafel staat om gegeten te worden.

Controleren of de taartbodem gaar is, doe je met een sateprikker. Steek die tot in het midden van de taartbodem. Blijft het deeg plakken aan de prikker, dan moet de taart nog langer bakken. Komt de prikker droog uit de taart, dan is het deeg gaar en kan de oven uitgezet. Sluit de oven zodat de taart niet te snel afkoelt.

Door het rijzen van het deeg kan de bovenkant van de cake te bol worden. Snij dan de bolle bovenkant af, voordat je de taart omkeert. De taart is dan mooi recht en het bolle stuk cake eet je lekker op bij de koffie.

 

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

The Chatsworth Lady

gardening, jewelry, porcelain, beautiful things...

Bomenclub Nederland

Digitaal platform voor en door bomenliefhebbers.

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

Minimalistisch Leven

Minder spullen, meer Leven aan de Noorse kust

Autonomie

Levend mens of 'dead at sea'?

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

LEVENSJUTTERS

Minder is meer. Over-leven aan de buitenkant van Denemarken

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

bertmoormann.wordpress.com/

Een blog over duurzaam mensgericht organiseren

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

AnnoZijlstra Blog / Thailand travel expert

#travelexpertThailand #SoutheastAsia #Bangkok

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Infonosity.net

Gratis hoe, wat, waarom, info,... Free how to, what, and why info...

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels

een klein lochtingske

Zever, gezever. Vooral over mijn lochtingske.

OpinieZ

Politiek & Maatschappij

Maak-Je-Eigen-Moestuintafel-gezonde lifestyle

Hier vind je tips hoe jij je eigen moestuintafel gaat starten! Wat heb je nodig? Hoe begin je met het zaaien van plantjes en het overpoten en wanneer zet ik ze in mijn moestuintafel? Hier vind je alle info die je nodig bent. Ik geef je goede tips met voorbeelden van mijn eigen moestuintafel.

ximaar

Zwerffietser/loper in en om Alkmaar

ien smits - macro photography

Big Sister watches too

%d bloggers liken dit: