wit boterbrood – Breadman broodmachine
klein machinaal brood
aangepast programma Breadman 12683
BROODDEEG
Druppel 10-20 gram olijfolie op de kneedhaak van de broodmachine.
vul de bakvorm met:
180 ml water of melk (maatbekertje)
250 gram witte bloem
1 eetlepel suiker (2 maatschepjes)
6-10 gram verse gist
1 theelepel zout (2 maatlepeltjes)
20 gram roomboter
Plaats de bakvorm goed in de machine (gaat niet altijd makkelijk)
Programmeer:
Wholeweat (volkoren)
No extra
2Lb
Medium (korst)
START
=========================================================
Aangepast programma dat deeg automatisch goed mengt, kneedt, rijst, en bakt:
preheat = 30 minuten
knead1 = 5 minuten
knead2 = 20 minuten (?)
rise 1 = 50 minuten (?)
punch 10 sec
rise 2 = 100 min
shape = 10 sec
rise3 = 100 min
bake = 55 min
keep warm = 30 min
total=6:10 u.
Dit levert automatisch een goed wit brood.
Het lekkerst na kort afbakken:
BROOD AFBAKKEN
Het brood uit de bakvorm schudden,
afbakken in de hetelucht (combimagnetron) oven, op laag rooster.
Programmeer:
10 minuten
hete lucht
250 graden
START
Op een rekje laten uitwasemen vóór aansnijden.
Inventaris:
weegschaal
maatschepjes, maatcupjes
broodmachine Breadman 12683
combi (hete lucht) oven Sharp
laag rek
broodplank
broodmes
KOSTEN:
zonnebloem olie (ƒ0,36 €1,19 per liter Aldi)
volkoren meel (€0,85 p kilo Boni)
witte tarwe bloem (ƒ0,35 €0,15 €0,45 €0,39) €0,49 p kilo Aldi)
rietsuiker €0,82 p 750 gram Boni
(was: €0,82 p kg, €0,89 p 750 gr, €0,67 p 750 gr)
verse gist (C1000 €0,20= per 42 gram)
zout (Boni €0,20 p kilo Salina)
(zeezout was in 2002 ƒ0,11 cent per kilo bij C1000, dat kost nu €2,66 per kilo, daarom gebruik ik nu goedkoop mijnzout )
Prachtige blog. Goede praktische informatie.
LikeLike