Wokreepjes in de tajin

Reepjes varkensvlees zonder zout en kruiden worden verkocht als wokreepjes. Ze zien er uit als de gezouten spekreepjes in de supermarkt. Met de ongezouten vleesreepjes maak je deze makkelijke en smakelijke maaltijd.

500 gram wokreepjes
3 paprika´s
3 tomaten
1 kleine ui
3 tenen knoflook
gare vastkokende aardappelen van de vorige dag
1 eetlepel curryketchup
1 eetlepel Tai chili saus
halve eetlepel bouillonpoeder
100 gram water
1 glas witte wijn
200 gram gebroken diepvries sperzieboontjes

Giet chilisaus, ketchup, water en wijn in de schaal van de tajin. Roer het door.

Pel en snipper ui en knoflook. Snij de gare aardappels, die tenminste 1 dag tevoren gekookt zijn, in blokjes. Snij tomaten en paprika in stukken en roer alles door het vocht in de tajin. Voeg de diepvries sperzieboontjes toe.

Leeg de verpakking wokreepjes in de tajinschaal. Schep het vlees in de tajin. Meng alles en strooi de bouillonpoeder er overheen. Zet het deksel op de tajin. Plaats de gesloten tajin zonder rooster op de bodemplaat van de combi-magnetron.

Programmeer R10R50:
30 minuten
Combi 1 = micro+hete lucht
druk 2x op temperatuur om tot 220°C  te reduceren
druk 3x op micro om de kracht te reduceren
START

Na 30 minuten is alles gaar en zijn alle smaken opgenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s