Salade van wortels en knollen

Voor 4 porties

  • 500 gram winterwortelen
  • 400 gram selderieknol
  • 700ml water
  • 5 zoetzure augurken
  • 4 gekookte aardappelen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel ravigottesaus
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • sladressing zonder olie

Was of schil de aardappelen,
kook ze 1 dag tevoren,
bewaar in de koelkast.
Snij of rasp wortels en knolselderij
tot dunne julienne reepjes.
Stoom de gesneden wortel en selderijknol
met de Monsieur Cuisine in 20 minuten en laat afkoelen.
Snij kop en kont van de augurken af.
Pel de ui.
Rasp of spiraliseer de augurken.
Rasp de ui en gekookte aardappelen met een grove rasp.
Meng alles met de ravigotte saus en tomatenketchup,
plus zo veel sladressing als je lekker vindt.

Je kunt hard gekookte ei toevoegen of er koude kip bij geven.
Alles in een grote slakom door elkaar scheppen.

Inventaris:
Mes en snijplank
Spiralizer en/of
Keukenmachine met fijne en grove rasp
Monsieur Cuisine plus met kom en stoomkorf
Slakom, slabestek

De Kenwood kCook stoomt op de zelfde manier, maar met kleinere hoeveelheden en in kortere tijd. Gebruik dus niet dezelfde stoomtijden voor de Kenwood robot.

Beide geven ze een signaal als de stoomtemperatuur is bereikt. Zodra het stomen begint wordt de ingestelde tijd afgeteld. Als het klaar is klinkt er weer een signaaltoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s