Brom

Met een nieuwe accu dacht ik het probleem op te lossen. Via internet bestellen was een mogelijkheid. Bij bedrijven in de buurt kopen kon ook, want ik had vervoer. De speler reed me naar bedrijven waarvan hij wist dat ze accu’s verkochten.

Het was een zware krachtige accu, maar de precieze specificatie kende ik niet. Die accu’s werden duur verkocht. Te duur om op de gok iets mee te nemen. Ik besloot om met de accu achterin de oude auto naar bedrijven te gaan die ik zelf kende.

Een grote autosloperij had me wel eens eerder een gebruikte accu verkocht die goed was. Met garantie. Ik vroeg daar wat een vervangende gebruikte accu zou kosten. Er werd een prijs genoemd, maar de accu die ik nodig had konden ze op dat moment niet leveren. Het aanbod wisselde met de aanvoer van sloopauto’s.

Ik vroeg nog een paar andere bedrijven die handelden in gebruikte auto’s en onderdelen. Zonder succes. Een handelaar die ook kenteken registraties deed en APK keuringen, wilde wel een gebruikte accu verkopen. Die ging aan de lader, zodat ik het de volgende dag volgeladen mee kon nemen.

De accu was zwaar. De man zette het achterin mijn oude auto en ik reed er mee naar huis. Nu moest het alleen nog in mijn nieuwe auto gezet.

De accu tillen was voor mij een probleem. Ik wachtte tot ik één van de buurmannen zag thuis komen, maar ik trof ze niet. Ik belde de speler, maar ik bereikte hem niet. Na twee dagen was het nog steeds niet gelukt.

Ik besloot te proberen of ik het alleen kon. Met veel moeite kon ik de accu uit de auto tillen en op de rollator zetten , die naast de neus van de nieuwe auto gereden de oplossing een stukje dichterbij bracht. Met geopende motorkap tilde ik de accu van de rollator, zette het neer op de rand van de motor ruimte.

Het was lastig om de zware accu precies in het daarvoor bestemde vakje te krijgen. Er zaten kabels en bevestigingen in de weg. Die moesten opgetild, tegelijk met het plaatsen van de accu. Een klus waar 3 handen voor nodig waren en ik had er zelf maar 2. Het leek een onmogelijke opgave, want ik kwam niet alleen een hand tekort, de accu was voor mij ook te zwaar. Terug plaatsen op de rollator lukte me ook niet meer.

Kabelklemmen die op de plus en min polen van de accu vastgezet moesten worden, hield ik met een paar vingers weg om de ruimte in het accu vak vrij te maken. Daardoor kon ik de accu zelf nog maar met een paar vingers vasthouden en dat lukte niet. Ik liet de accu vallen.

Ik schrok. Misschien was dat zware ding kwetsbaar en kon het die val niet hebben. Gelukkig was de accu precies op zijn plek gevallen, in het vak waar het hoorde en de bekabeling was vrij om zo op de beide polen te schuiven. Ik was weer een stapje verder.

Of het probleem nu opgelost was wist ik nog niet. Ik had me goed gedocumenteerd en gelezen dat een auto met veel elektronica even tijd nodig had na vervangen van de accu. De boordcomputer moest opstarten en metingen doen voordat alles weer goed ingesteld was.

Ik wachtte even af. Ging een glas water drinken. Stak de sleutelkaart in de opening en zag dat er van alles vertoond werd op het dashboard. Alle mogelijke foutmeldingen kwamen in beeld. Gespannen bekeek ik wat de auto te melden had. De waarschuwingen verdwenen weer. Alles leek in orde, maar er klonk een brommend geluid.

Die brom hoorde ik eerder niet. Wat zou dat nu weer betekenen?

(tekst © Vlierbloesem)
(fotografie © Vlierbloesem )

Auteur: Vlierbloesem

Vlierbloesem is een pseudoniem, gekozen omdat de vlier bloeide op de dag dat ik het blog account opende. Als die naam door de overheid is gekoppeld aan het identiteitsnummer van een Nederlandse burger, dan is dat iemand anders.

4 gedachten over “Brom”

  1. Vandaag lukt het me niet een foto toe te voegen. Mijn mobieltje weigert een bestand uit Google photo naar WP te sturen. Wie daarvoor een oplossing weet nodig ik uit die te melden.

    Like

    1. Geen antwoord want ik heb zelf geen blog en dus geen ervaring. Maar las op andere blogs over allerlei problemen met foto’s et andere linken etc.

      Like

      1. Het foto probleem zit in mijn mobieltje. Die heeft een rare beperking op het gebruik van mijn eigen foto’s. Ik kan ze niet exporteren vanuit dat toestel, een Samsung Galaxy A14. Ik heb al eens gelezen dat Samsung fotobestanden niet vrijgeeft, wat me nogal vreemd lijkt.

        Ik heb het opgelost door Whatsapp op het mobieltje en op de computer te installeren. De foto’s die ik op mijn mobieltje heb verstuurd kan ik op de PC simpel vanuit Whatsapp naar de map met foto’s transporteren. En vanuit een email aan mijzelf kan ik ook foto’s openen en verplaatsen op de computer.

        Vanuit de computer naar WordPress kopieren is geen probleem.

        Like

Plaats een reactie

Vlierbloesem

https://vlierbloesem.wordpress.com

Kop op de Tocht

Een nieuw leven met NAH

Vrij Eigenwijs

Ook nieuwsgierig naar alternatieve manieren van leven? Volg dan mijn persoonlijke zoektocht naar een vrije en eigenwijze levensstijl.

Verwoede noten

Hoge noten, lage noten en alles daartussen

BLOG 57

testi e fotografie dell'autore

Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

schrijft met plezier

Alice her blog

Freedom of speaking

De Digitale Zevende Dag

Wat ooit op een eerste april 2006 begon als Bruno's BlogBoek, het internetdagboek van een CEO werd in september 2021 Bruno Borrelt, de regelmatige bedenkingen van een vrije ondernemer met een co-operatieve instelling om de wereld digitaler maar tegelijkertijd ook slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Kortom, een digitale teamspeler én bruggenbouwer. "Wie schrijft die blijft" is echter een oneliner die dateert uit het pre-digitale tijdperk. En dus geen persoonlijke bijdragen meer via dit medium. In 2023 verzorgde ChatGPT een dagelijks Nederlandstalig editoriaal over een actualiteit die onze aandacht verdient en in 2024 worden automatisch op zondag hét beeld en dé uitspraken van de voorbije week gepubliceerd.

Plantestisch!

Blogs, recepten en instagram extra's

Salon van Sisyphus

“De strijd zelf naar hoger op is genoeg om het hart van een mens te vullen. Je moet je verbeelden dat Sisyphus gelukkig is.” Albert Camus

Coronacolumns

Vrijmoedig commentaar op de berichtgeving over corona en aanverwante zaken

Dagelijks leven

Tuin, katje, ditjes en datjes

jan krosenbrink

voor een dialoog zijn twee mensen nodig

sprokkelen

duurzaam leven in een sociale samenleving.

het minimalistige leven

van een moeder van vier op het noorse platteland

Feiten.net

Feiten die te denken geven

Financial Reality

Separating fact from fiction in finance and economics

Uit de Klei getrokken

Op weg naar een zelfvoorzienend leven!

PARADIJSVOGELS

Eenvoudig leven op het Deense platteland

Actiegroep Niet Te Koop

Sociale Huurwoningen zijn Niet Te Koop

JuridischEHBO

Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen; voor elk contact dat leidt tot een contract

Yildiz & Partners

Bookkeeping Professionals

@annoz weblog

au pays du sourire , architecture et art moderne

zeiljacht JEST X

Zeilerspraat......en reisverslagen met onze XC 35

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

IMPREINT journal

The official bulletin of the artist IMPREINT created to repost excerpts from 'En plein air'.

Wat u niet in de kranten leest

Opmerkelijk nieuws over de rechtspraak en financiële schandalen

BERTJENS

Zij. Diversen.

Peter Teffer

onderzoeksjournalist

MOESTUIN HIPPIE

Moestuin blog over moestuinieren, duurzaamheid en een groener leven.

Revolutionair Socialistische Media

Strijd, Solidariteit, Socialisme

Compliance Platform Trustkantoren

weblog van het Compliance Platform

henk 50

Altijd onderweg...

WOKIE

Nederland

Anja's Foodblog

365 Dagen Inspiratie

LHM

Blog van Luc Hamelinck

Argusvlinder

De avonturen van de Argusvlinder

Fabian

Just the way I am

De Maanboom

Living in Brussels