Spaghettisaus met bloemkool en roomkaas
voor 2 tot 3 maaltijden:
6 teentjes knoflook
10 gram boter
150 gram gerookte ham
250 gram gaar gestoomde bloemkool
200 gram zachte roomkaas
Zet de PastAmore spaghettipan klaar en vul met water,
weeg de spaghetti en plaats in de korf.
Kies de standaard PastAmore instelling: 10 minuten.
Pel de knoflook teentjes.
Plaats de kom op de Kenwood kCook met het hakmes,
Leg de knoflook in de kom, sluit het deksel.
instelling: HAKKEN
Hak de knoflook in kleine stukjes.
Open het deksel,
veeg met de spatel de knoflook snippers naar de bodem van de kom, voeg een klontje boter toe.
instelling:
PROGRAMMA 1 = maaltijd, fase 1
temperatuur 3 = 100°C,
roeren 2 = korte interval,
5 minuten
START
PAUZETOETS
Open het deksel
voeg de bloemkool toe, sluit het deksel.
instelling:
PROGRAMMA 1 = maaltijd, fase 2
temperatuur 3 = 100°C,
roeren 1 = zonder interval,
3 minuten
START
Als de bloemkool stukjes klein genoeg zijn,
PAUZETOETS
Open het deksel,
voeg de roomkaas toe.
instelling:
PROGRAMMA 1 (maaltijd), fase 3
temperatuur 2 = 92°C,
roeren 1 = zonder interval,
6 minuten
START
PAUZETOETS
Open het deksel,
Voeg de zachte roomkaas toe, sluit het deksel.
De romige broccolisaus is klaar en wordt nog 30 minuten warm gehouden,
temperatuur 1 = 65°C.
Ik eet er spaghetti bij, gekookt in de PastAmore spaghetti koker.
De bloemkool was tevoren gestoomd in de Monsieur Cuisine.
Inventaris:
snijplank en keukenmes
Monsieur Cuisine met stoommand
Kenwood kCook CCC200WH
met kom, hakmes en roervin
silicone ovenwantje
silicone roerspatel
PastAmore spaghetti koker
silicone spaghettilepel
kosten:
Broccoli €0,49 aanbieding Aldi
Knoflook €0,99 per 3 bollen Aldi
Gerookte beenham €2- per 200 gram Worstmakerij
Zachte roomkaas €0,65 200 gram Aldi
spaghetti prijs €0,59 per 500 gram Aldi
Water
Electra
Spaghetti was in 2002 per 500 gram €0,15 kost nu €0,59 Aldi
Zachte roomkaas ging in 2017 van €0,55 naar €0,65 per 200 gram (Aldi)
Per maaltijd per persoon 35 gram droge spaghetti of zo veel meer als je wilt eten.