Char Siu varkensrib uit de Combi-magnetron

Char Siu varkensrib

2 dikke varkens ribstukken voor 2 personen (samen ca 600 gram)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 glas cherry of witte wijn
2 eetlepels Char Sui kruiden
1 ui
water

Leg de ribstukken in een ovenvaste schaal en wrijf het vlees in met Char Siu kruiden. Laat een nacht in de koelkast liggen.

Pel en snipper ui en knoflook, leg dat in de ovenschaal.
Voeg wijn en water toe.
Zet de ribstukken met de ribben naar boven, voorzover mogelijk rechtop.
Plaatst de ovenschaal op het lage rooster in de combi magnetron.

Programmeer R10R50:
10 minuten
Combi 2 = micro+grill
druk 3x op micro om de kracht te reduceren
START

Vlees omdraaien
10 minuten
grill
START

Het marineren vraagt een dag tevoren aandacht,
maar de volgende dag is snel en makkelijk.
Lekker met rijst en groente.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s