Verse boontjes zijn het lekkerst als de kooktijd precies goed is. De elektrische snelkookpan kan dat. In een andere pan kan natuurlijk ook elk recept gekookt worden, maar de timing is dan anders en er is meer verdamping dan in een afgesloten snelkookpan.
Voor 2 maaltijden:
500 gram vastkokende aardappelen of krieltjes
100 gram water
500 gram verse sperziebonen of snijbonen
150 gram zoute spekreepjes
eventueel verse bonenkruid,
verse peterselie en een klontje boter, zeezout naar smaak
Pluk en was de peterselie.
Laten uitlekken.
Aardappelen wassen, schrappen of schillen,
lelijke plekken wegsnijden,
met 100 gram water in de snelkookpan doen.
Boontjes wassen, van draden, kop en kont ontdoen.
Snijbonen in stukken van 1 tot 2 cm lengte knippen.
Boontjes in een inzet bakje leggen,
spekjes en bonenkruid over de boontjes strooien.
Inzet bakje op de aardappelen zetten.
Programma: Groente = 9 minuten druk.
Totaal duurt dit 18 minuten.
Open de pan pas als de druk er af is..
Braad ondertussen vlees met jus, of maak vis en saus.
Hak de verse peterselie fijn,
Roer de gekookte aardappeltjes om met een klontje boter,
strooi er grof zeezout en gehakte peterselie over.
Inventaris:
vergiet
keukenschaar
snijplank, mes
aardappelmesje of dunschiller
eventueel een elektrische hakker
snelkookpan met inzetbakje (van een oude snelkookpan)
schuimspaan
opscheplepel
Eén gedachte over “Spek en bonen”