Bloemkool, aardappelen, warme knoflooksaus

Bloemkool en aardappelen met saus van roomkaas  en knoflook – Monsieur Cuisine Plus

Gestoomde bloemkool en aardappelen met saus

4 kleine aardappelen
1 bloemkool, verdeeld in roosjes
water
1 ui
2 tenen knoflook
een handvol verse bieslook
200 gam roomkaas

Was, schrap of schil de aardappelen
snij bloemkoolroosjes van de stronk
pel ui en knoflook

Leg bloemkool, ui en knoflook in de stoommand.
Vul de robot beker met 0,7 liter water,
plaats het inzetmandje met de aardappels in de beker
plaats de beker op de machine
plaats daarop de stoommand
leg bloemkool, ui en knoflook in de stoommand,
daarop het deksel
Programmeer:
STEAM = 120°C 20 minuten
verleng de stoomtijd tot 22 minuten

De robot telt de tijd vanaf het moment dat 120°C is bereikt. Grill ondertussen vlees of kip.

Knip en was ondertussen de bieslook,
zet roomkaas en een spatel klaar.
Neem na het stomen de stoommanden van de beker.
Giet heet water weg en spoel de beker om met koud water, om af te koelen.

Doe dan gestoomde ui, knoflook, bloemkool in de beker.
Voeg klein geknipte bieslook toe.
Stel de robot in op snelheid 1, oplopend tot 6,
tijd 1 minuut.

Dan roomkaas toevoegen, temperatuur 80°C, snelheid 2.
Schep de nog hete aardappelen en het bloemkool-saus mengsel op de borden,
geef er vlees of kip met jus bij.

kookrobot = monsieur cuisine plus (van Lidl)