Lekkere aardappelpuree maak je van aardappels.
Niet van een poeder uit een pakje met conserveringsmiddelen.
Voor 3 maaltijden:
1000 gram kruimige aardappelen
200 gram water
220 gram melk
30 gram boter
gemalen nootmuskaat en zeezout naar smaak
Aardappelen schillen of schrappen,
lelijke plekken wegsnijden,
met 200 gram water koken in de snelkookpan
programma: Rijst = 12 minuten druk.
Zet de Kenwood Chef keukenmachine klaar,
met mengkom en spatdeksel,
plaats de K-garde.
Strooi nootmuskaatpoeder en zeezout naar smaak in de kom.
Maak de melk heet.
Open de snelkookpan pas als die niet meer onder druk staat.
Het totale kookproces heeft dan 20 minuten geduurd.
Schep de hete aardappelen over in de mengkom.
Meng de aardappels met de Kenwood Chef kort op snelheid 3.
Veeg met een spatel het aardappelkruim van de komwand naar beneden,
voeg dan de hete melk toe,
Meng nogmaals op snelheid 3 tot een kruimige massa.
Dan het klontje boter erbij en nog kort doormengen op lage snelheid.
De stalen kom met hete aardappelpuree houdt de warmte nog even vast als je er een deksel op legt.
Inventaris:
dunschiller of Kenwood Chef met aardappelschiller
vergiet
mes, snijplank
snelkookpan
schuimspaan
Kenwood Chef met kom, spatdeksel en K-garde
silicone spatel
Hittebestendig melkkannetje
Magnetron
opscheplepel
deksel voor de Kenwood mengkom
Kenwood verkoopt geen passende deksels voor de mengkommen. Je kunt dat gratis krijgen, als je erom vraagt bij een snackbar of slager. De emmertjes waarin ze kruiden en sauzen geleverd krijgen, zijn van voedselveilig plastic. De kleine maat heeft een precies passend deksel voor de kenwood kom.