Bloemkool en saus met Monsieur Cuisine Plus

Bloemkool en saus met Monsieur Cuisine Plus

Gestoomde bloemkool in roomsaus gestoomd met de kookrobot van Lidl en Aldi

1 bloemkool, verdeeld in roosjes
water
zoute rookspek reepjes
200 gram zachte roomkaas
oreganoblaadjes

Snij de bloemkoolroosjes van de stronk en was het.
Vul de robot beker met 0,7 liter water,
plaats de beker op de machine,
plaats daarop de stoommand,
leg de bloemkool in de stoommand,
daarop het deksel.
Programmeer:
STEAM = 120°C 20 minuten

De robot telt de tijd vanaf het moment dat 120°C is bereikt.
kookrobot = monsieur cuisine plus (van Lidl)

Neem de stoommand met gaargestoomde bloemkool van de kan.
Giet de kan met heet water leeg en spoel met koud water om af te koelen.
Leg de stukken ui in de kan.
Sluit de kan en hak de ui klein
met instelling:
tijd 1 minuut
snelheid 1, oplopend naar 8

Voeg de spekjes toe en veeg met een spatel de ui naar de bodem
bakken met instelling roast 7 minuten

Open de kan en voeg de gestoomde bloemkool toe
Plaats het roerhulpstuk
Sluit de kan en
hak de bloemkool met instelling:
tijd 1 minuut,
snelheid 1, oplopend naar 8

Voeg de roomkaas toe,
meng alles met de instelling:
tijd 2 minuten
temperatuur 50℃
snelheid 1, oplopend naar 8

Open de kan,
veeg alles met een spatel naar de bodem.
Sluit de kan.
Goed doorroeren met de instelling:
tijd 3 minuten
temperatuur 65℃
snelheid 3

Warmhouden tot aardappelen, rijst of spaghetti klaar zijn,
op 65℃, roerinstelling REVERSE of roersnelheid SLOW.

Rijst of aardappelen kunnen eventueel gelijk met de bloemkool gaargestoomd in het inzetmandje in de kan.Spaghetti kun je gaarkoken in de pastamore, tijdens het maken en warmhouden van de saus.