Brusselse spruitjes, aardappeltjes met slavinken en saus in de Tajin
1 of meer slavinken
een handvol krieltjes of in stukken gesneden aardappelen
zoveel diepvries spruitjes als je wilt eten
wat zoete en zoute ketjap en een takje verse rozemarijn
25 gram water
Giet water en ketjap in de onderschaal van de tajin. Omdat dit recept bedoeld is om makkelijk en snel te maken, worden diepvries spruitjes gebruikt. Die zijn al schoon gemaakt. Was of schrap de krieltjes. Was, schrap of schil grote aardappelen en snij in stukken die niet te groot zijn om zonder snijden in je mond te nemen. Leg de slavinken, aardappelstukjes en spruitjes in de schaal.
Zet het deksel op de tajin. Plaats de gesloten tajin zonder rooster op de bodemplaat van de combimagnetron.
Programmeer R10R50:
20 minuten
combi 1 = micro+hete lucht
druk 1x op temperatuur om tot 220° C te reduceren
druk 2x op micro om de kracht te reduceren
START
Na 20 minuten is alles gaar en warm. De saus is erg simpel, omdat het als makkelijke snelle hap is bedoeld. Verse spruitjes zijn lekkerder, maar niet zo makkelijk en snel als de diepvries versie. Aardappeltjes kun je soms geschrapt kopen. Ik doe het in de schrapper van mijn oude Kenwood keukenmachine. Pas de kooktijd aan naar je persoonlijke smaak.
Inventaris:
mes, snijplank
maatcupje
tajin
combimagnetron