Recepten: Actifry

Test en recepten

patatje actifry

  • Snij aardappelen tot frietjes, spoel ze af onder de kraan.
  • Leg de rauwe patat op een schone theedoek om even te drogen.
  • Open de actifry en dump de patat erin.
  • Leg een klontje boter ( 10 tot 20 gram) op de patatjes.
  • Sluit de actifry en stel in op 30 tot 35 minuten en starten.
  • Eventueel kun je daarna wat zout erover strooien.

Gebruik je liever voorgebakken diepvries patat, dan zijn de frietjes al vet genoeg om zonder toevoeging van vet in de Actifry te bakken.

Kippetatjes

2 kleine (!) kipdrumsticks per persoon,
(grote drumsticks kan het roermechanisme niet aan !)
1 rauwe aardappel in stukjes gesneden, (of meer, als je meer wilt eten)
samen zonder toevoeging van vet in de Actifry doen,
instellen op 30 minuten en starten,
eventueel wat spekblokjes of zout en kruiden naar smaak er bij,
instellen op 5 minuten en starten.

Resultaat:
perfect gebakken aardappeltjes en kippepootjes zonder te hoeven opletten.

lams-aardappeltjes

3 Tesselse gehaktrolletjes per persoon,
1 aardappel in stukjes gesneden, (of meer, als je meer wilt eten)
samen zonder toevoeging van vet in de actifry doen,
instellen op 30 minuten en starten.
eventueel wat Rozemarijnblad naar smaak er bij,
instellen op 5 minuten en starten.

Resultaat:
perfect gebakken lamsgehakt rolletjes en aardappeltjes zonder te hoeven opletten.

Lammerkrieltjes

Bovenstaand recept aangepast voor minikrieltjes. Daarbij spinazie PastAmore.

3 lamsgehakt rolletjes per persoon, met kruidenolie,
200 gram minikrieltjes, wassen en doormidden snijden,
samen zonder toevoeging van vet in de actifry doen,
instellen op 20 minuten en starten.
tegelijkertijd de pastamore met spinazie, ingesteld op 7 minuten, starten.

Minikrieltjes en kipdijfilet

Kipdijfilet is wat vetter dan kipfilet van de borst, dus wordt geen vet toegevoegd.

200 gram kipdijfilet per persoon, in kleine stukjes snijden, mengen met
20 gram zoete ketjap,
20 gram tomatenketchup,
20 gram sweet chilisaus,
minstens 1 uur laten marineren,
200 gram minikrieltjes,
wassen en doormidden snijden,
alles samen zonder toevoeging van vet in de actifry doen,
instellen op 20 minuten en starten.

Minikrieltjes met rozemarijn en kip

Kipdijfilet is wat vetter dan kipfilet van de borst, dus wordt geen vet toegevoegd.

200 gram kipdijfilet per persoon,
blad van 2 takjes verse rozemarijn,
2 theelepels zeezout,
kip in kleine stukjes snijden,
alles mengen en minstens 1 uur laten marineren,
200 gram minikrieltjes,
wassen en doormidden snijden,
samen zonder toevoeging van vet in de actifry doen,
instellen op 20 minuten en starten.

Roerbak kip met groente

  • 3 stukjes onderfilet kip (oncourant kip vlees)
  • gemarineerd in 2 eetlepels ketjap
  • halve eetlepel olijfolie
  • 2 uien
  • 200 gram champignons
  • 1 courgette
  • 100 gram water = 1 cupje
  • evt. 1 eetlepel sojasaus (ketjap)
  • 100 gram witte wijn = 1 cupje
  • 1 paprika
  • eventueel gestoomde of gekookte groenten, restjes, stukjes gekookte aardappel.

oncourant kipvlees marineren in de sojasaus, (gemarineerd  ingevroren vlees een dag tevoren uit de vriezer leggen)

Ui pellen en snipperen, champignons wassen en snijden,
met de olie in de actifry doen, deksel sluiten, tijd instelling: 25 minuten.
Alle rauwe groenten wassen, snijden en toevoegen.
Na 25 minuten vlees, ketjap, wijn en water of kippenjus toevoegen,
deksel sluiten, tijd instelling: 5 minuten.
eventueel gestoomde of gekookte groenten toevoegen,
deksel sluiten, tijd instelling: 3 minuten.

Resultaat:
Perfect roergebakken groenten en kipvlees. Verwerking van kliekjes tot een lekkere hap. Eet er rijst of couscous bij.

Eén gedachte over “Recepten: Actifry”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s